Het Glazen Huis

beeld Peter Koelemeijer

Nu onze patiënt Koos weer aardig zichzelf is, konden wij, Kwaster en ik weer eens een tijdje van huis. Het kunstseizoen is duidelijk begonnen, want er zitten inmiddels een boel uitnodigingen voor tentoonstellingen op ons daarvoor speciaal ingerichte prikbord. Wij kozen voor het Glazen Huis in het Amstelpark in Amstelveen (www.amstelparkart.nl) . Wij zijn daar al eens geweest en wisten dat het een prachtig park is, waar nog het een en ander overgebleven is van een Floriade.  Gedeeltes met een Japanse aanleg en bijzondere bomen.  Ook is er een heel grote vijver en exotische kuipplanten die een dezer dagen naar binnen moeten.  Kortom alleen het park is al de moeite waard, als u er eens in de buurt bent. Maar goed, wij gingen naar het Glazen Huis. Daar exposeerde de groep BOOM (www.boomgroep.com  even klikken op de afgebeelde boom) , een groep kunstenaars die met elkaar gemeen hebben, dat ze in de ruimste zin ‘iets met boom’ hebben in hun werk.

schilderij Anneke Helder

Er was veel te zien en zeer gevarieerd werk ook. Van grote meubels tot schilderijen, grafiek, houten en stalen beelden, foto’s en tekeningen.  Het geheel was ook evenwichtig en met zorg ingedeeld. Dat lijkt mij nog niet mee te vallen, want in het Glazen Huis zijn geen wanden, alleen grote glazen ramen. Alles hangt op schotten, aan het plafond en staat op de grond, op sokkels en lage tafels. Een bijzondere ervaring is, dat je niet alleen zoveel mooie kunstwerken ziet maar tegelijkertijd je buiten waant. Een buiten waar het helaas maar bleef regenen, héél erg jammer.  Wij maakten nog een wandeling naar wat andere paviljoens met kunst en overal zagen wij verregende mensen naar binnen komen, wat onze zoon Martijn –met een lach-  de opmerking ontlokte: “Wat een nárigheid….”   En des te naarder, daar thuis de verwarming het niet meer deed en wij in de kou wederkeerden waar wij ons hulden in plaids, dikke truien en warme sokken, Koos een dekentje omsloegen en zo dapper de avond doorbrachten. “Wat een narigheid…” Het wachten is nu op een monteur, brrr….maandag 12.20 uur.  

In gesprek met Ankie (Postma)

P.S. De tentoonstelling is nog t/m 23 oktober. De openingstijden zijn  op vrijdag/zaterdag/zondag  van 12.00 u tot 17.00 uur.

Advertenties

9 thoughts on “Het Glazen Huis

 1. ja, en dan thuiskomen in een koud huis, het is net of dat er bij hoort.
  Als het buiten regent, en je waant je buiten, maar staat toch droog, dat heeft ook wel wat apparts.
  Door het glas allemaal ervaar je het beter, denk ik, en wat het weer dan ook is, dat hoort dan gewoon zo.

 2. Dat ziet er mooi uit, het glazen huis. Ik ken alleen de naam en zie nu dat het mooie dingen inhoudt.
  Jammer van het slechte weer maar daar staat tegenover dat Koos het goed maakt:-)

 3. …..en wij zitten nu nog steeds in de kilte; een kapotte pomp en die moet besteld worden en zou waarschijnlijk vandaag aankomen, maar mooi niet, brrrrrrrr…….Koos vindt het niet zo erg, geloof ik.
  Dit is i,p.v. een update; daar heb ik gewoon geen zin ‘an’.

  • Nee Karin, hopelijk morgen, nou ja, dat moet gewoon, zeg!! Ik weet niet waar die pomp vandaan moet komen……zijn ze nu helemaal…dank voor je bemoedigende woorden.

   • Gatver. Kou is vervelend, weg pret!
    Neem Koos op schoot, als hij niet te ziek is. Het scheelt allicht.

 4. Dat van die kou is natuurlijk pet, hopelijk heb je morgen weer een werkende verwarming.. En anders is het misschien een troost om te weten dat het vanaf donderdag weer prachtig weer schijnt te worden!
  Wat een prachtige ruimte, dat Glazen Huis!
  Ik ben bang dat ik de tentoonstelling niet zal zien, al lijkt hij me wel mooi. Ik heb ook een heel lijstje van wat ik wil, een te lang lijstje eigenlijk al..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s