Herfsttipjes

Compositie 1

Goh, mijn vorig logje baarde wel opzien en verbazing. Ik krijg het er een beetje warm van en misschien de meneer in B. ook wel. Ik zal dus maar snel iets nieuws plaatsen. Dat leidt de aandacht wat af. Vorige week zag ik opeens van die ‘helikoptertjes’ liggen; zo noemden wij die vroeger als kind. Het zijn Esdoornzaadjes, als ik het wel heb.  Nu heb ik een ‘meeneemtic’, d.w.z. de onstuitbare neiging om er wat van mee naar huis te nemen. Dat heb ik ook met kastanjes, eikels, mooie afgevallen herfstblaadjes, maar ook met schelpen, groot en klein –onze paden in het dorp zijn er mee aangelegd- en op het strand helemááááál, o wat je daar al niet ziet. Mijn tassen en zakken zijn dan ook altijd van binnen nogal vuil en ik denk wel eens: “Als ik op een dag dood of bewusteloos neerval, dan hoeft de betreffende agent maar aan Kwaster te zeggen, dat er wat schelpjes in de zakken zitten  en Kwaster wéét dan meteen dat ik het ben/was. Nou enfin, dit keer waren het maar wat esdoornzaadjes.  En van die mooie producten der natuur heb ik wat foto’s gearrangeerd.  Zo doe je er nog eens wat mee.  Een leuk tipje dus: fotografeer eens wat van die mooie dingen.  Wie weet wat er uit komt……en…uh wilt u het mij dan even melden??

16 gedachten over “Herfsttipjes

  1. Deze leuke helicoptertjes brengen goede herinneringen bij mij boven. Het was altijd grappig om ze op te gooien en naar beneden te zien dwarrelen. Je bent er heel creatief mee bezig geweest. Ik neem ook altijd van alles mee. Schelpen zijn mijn favorieten en mooie glimmende kastanjes kan ik ook nooit lagen liggen.

  2. Kijk, hier verraadt de ware kunstenaar zich. Wat een leuke dingen doe je daar mee. Vooral de grotere foto linksonder is prachtig van compositie.
    (Als ik bij mijn reacties op je naam klik, kom ik op een niet meer werkende blog van punt.nl terecht. Vergeten te wijzigen?)

  3. tot mijn grote verbazing heb ik dit jaar van vakantie maar één steentje meegebracht en 1 klein minischelpje dat ik niet terugvinden kan. Ik sleep ook altijd van alles mee naar huis. Ook kastanjes en beukenootjes, die leg ik dan op een schaaltje tot het mooi er vanaf is.

  4. Ik vind het net een verhaaltje: ze trekken elkaar aan, stoten elkaar af, gaan allemaal hun eigen gang en komen toch op een bijzondere manier weer samen. Leuk hoor! Ik zette ze als kind op mijn neus, het blijft plakken als je het zaadje eruit haalt.

  5. Herinner je je nog de magneet onder een kartonnetje waarop metaalslijpsel lag? Waarmee je mooie vormen kon maken? Van natuurkundeles? Daar doen een paar foto’d me aan denken.

  6. Leuk spelen met die dingen, eigenlijk zijn alle zaden prachtig. Toevallig kort geleden een macrofoto gemaakt van het zaadje dat er in zo’n vleugeltje zit, je weet niet wat je ziet. Maar mijn terras ligt elke dag vol met vleugeltjes, er staan een paar grote esdoorns langs de sloot dus ik veeg het hele spul nu dagelijks zonder pardon de ecozone in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s