Breien in de auto

Zou het kunnen zijn dat je een behoorlijke stijve kont krijgt door 2 x 2 uur in de auto te zitten breien? Dat is namelijk wat ik gisteren deed.  Ik zat niet aan het stuur, maar dat begreep u wel. Wij, Kwaster en ik, gingen mijn moeder een bezoekje brengen. En omdat ik sommige dingen van de breikunst niet helemaal beheerste kennelijk, daar er gaatjes ontstonden waar die beslist niet hoorden, besloot ik tevens mijn moeder hierover te raadplegen. Zij was vroeger een ster in al dat soort dingen en niet alleen daarin. Omdat ik die breidingen toch bij mij had en ik zo lang in de auto zitten dodelijk saai vind, ging ik gewoon door met de Kerstal. Ik moet zeggen, dat het wel veel meer wiebelde dan gewoon thuis op de bank en vooral in de bochten dreigden de steken in het rond te vliegen, temeer omdat Kwaster een sportieve rijstijl heeft, maar het ging toch tamelijk goed. Ik heb bijna een compleet ‘kleedje’ voor de Kerstengel gebreid. Mijn moeder heeft mij enkele dingen voorgedaan en daar genoot zij van. Het was weer een beetje zoals vroeger; vond ik ook eigenlijk. Om niemand van mijn familie voor het hoofd te stoten, plaats ik hier alleen haar breiende handen.  Ook zijn wij in het verleden gedoken, daar Kwaster haar stambomen, door hem zelf uitgepuzzeld, mee had genomen, zowel die van haar vaders kant als die van haar moeder. Zij vond het leuk en ging het nog nader bestuderen. Ondanks dat zij beweert niet meer de goede gastvrouw te kunnen zijn, konden wij kiezen uit speculaas, soesjes en chocoprinsen, bonbonnetjes en chocolaatjes en….worstenbroodjes ook nog.  Ook zijn wij weer helemaal bijgepraat. Ja, een bijzondere vrouw,  mijn moeder.

Mijn moeder aan 't breien

P.S. Ik zal toch eens vragen of ik niet nog eentje mag plaatsen. Er zijn zo leuke en kleurige bij.

18 gedachten over “Breien in de auto

 1. Ha, leuk, zo’n breiende moeder die jou wat fijne kneepjes bijbrengt.
  Ik ben benieuwd naar de sportieve rijstijl van Kwaster. Meestal betekent dat een te los rechtervoetje.

 2. Weet je, Thé, ik vind het zooooo’n mooie foto. Die mooie handen van jouw ma en dan het verhaal erbij. Werd je niet misselijk in de auto al breiende?

 3. Ja Wieneke, mooi hè? Nee, ik werd niet misselijk; lezen in de auto lukt ook; alleen krijg ik dan zo’n slaap. Maar laatst was ik, al bukkende, in de auto mijn tas aan het oprumen en toen werd ik opeens wel misselijk. Dat moet ik dus niet meer doen. Groetjes Th.

 4. Ik doe het tegenwoordig ook vaak als we wat verder moeten, en ook Joop heeft een erg sportieve rijstijl, maar stijve billen heb ik daar toch nog nooit van gekregen hoor 😉 Prachtige foto van de handen van je moeder en het hele verhaal erbij, jij boft maar…

 5. Wat fijn dat je je moeder nog om hulp kunt vragen. Knus ook, gezellig breien in de auto en bij moeder. Ik had een brei-oma. Hoeveel zij wel niet heeft gebreid voor de hele familie! We hebben laatst nog een filmpje gezien van een modeshow die we organiseerden ter ere van haar 80e (of 85e?) verjaardag. We (haar kinderen en kleinkinderen) showden allerlei truien, vesten en zelfs sokken die allemaal door háár waren gebreid. Ongelooflijk, zij zat nooit stil. Zelf brei ik niet meer maar ik kán het nog wel geloof ik. Alleen recht en averecht, geen ingewikkelde steken.

 6. ik begrijp wel waar jij zo’n pijnlijk achterwerk van hebt gekregen: je zat natuurlijk te voorkomen dat je breiwerk van de pen gleed in het bochtenwerk en spande je bilspieren aan en daar kun je behoorlijk last van hebben weet ik uit ervaring. Alleen was het bij mij niet in de auto met breiwerk maar in een kano met een collega die steeds rechtop wilde gaan staan zodat de kano zodanig wiebelde dat ik bang was dat we omsloegen.

 7. Het is misschien een tip om ook een lekker kussentje te breien voor je billen als er weer zo’n brei ritje volgt. 🙂

 8. Speculaas, soesjes en chocoprinsen, bonbonnetjes en chocolaatjes en….worstenbroodjes en natuurlijk bovenal een lieve moeder. Wat kan jou dat breien dan bommen:-))

  • Ja Willem (te A) je hebt wel gelijk natuurlijk. Maar ik heb zo’n lol in een kerststal te breien, klein jurkje voor Maria, vestje voor Jozef en een luiertje voor het Kindje. Juist als ik iets beu begin te worden, heb ik het ding al af. In dat soort dingen lijk ik ook op mijn moeder. Die vindt dat gepruts en gepriegel ook heel lollig. Ja, het is een heel lieve moeder; ik bof maar weer en al 92 en nog koppie koppie, hoor!

 9. Brabants op zijn best: veel lekkere dingen en worstenbroodjes. Tas koffie erbij en nog een…:-)
  Lijkt me geweldig om dit nog met je moeder te kunnen doen!

 10. Bij breien in de auto denk ik meteen; heeft zij wel een breibewijs. En als ik wat verder lees dan merk ik dat je nog altijd met je breiopleiding bezig bent. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s