Hoofdstukje 4b De os komt bij zijn positieven

Het aanzetten van de rechterachterpoot midden in de nacht

Ofwel een medisch bulletin.  Nog wat dizzy, behoorlijk suf en wat wankel op de poten staat de os nu bij te komen. In overleg met de veterinaire coassistent laten wij hem zoveel mogelijk met rust. We zeggen alleen af en toe iets vriendelijks tegen hem of geven hem een zacht klopje.  “wat aandacht doet meer dan….duizend…” oh wat was het nu ook weer, wat de co-kerel zei?  Nou ja, het doet hem goed. We gaan verder. Zijn toefje op de kop moet nog wat aangroeien –was kaal geschoren voor de operatie- en hij moet nog wat geborsteld worden. Maar…en dát is het belangrijkste, hij zal op tijd zijn taak kunnen verrichten, het warm blazen van het Kindeke en en passant ook alle anderen.  Wel kom ik tot de genante gedachte dat ik vóór loop op het schema. Pas de 25e is het Kerstmis, het feest van de geboorte. Het is nu pas de 18e. We kunnen Maria toch niet al die tijd….u weet wel? Ik denk dat het maar het beste zal zijn het hele toneelstuk gewoon door te laten gaan, hoe het komt. Jullie kunnen  dan op de echte tijd en thuis het eigen Kerstfeest vieren.  Behalve dan de komst van de drie koningen, die komt later pas. Dit om buitengewoon praktische reden: de heren moeten nog gebreid worden. Het zij zo; het is niet anders. Verder everybody happy? Zijn er nog vragen of suggesties? Ga rustig uw gang.  Een ‘runderkundige’ die zich vanmorgen vrijwiliig aangemeld heeft, zal u uiterst vriendelijk te woord staan.  Dit keer eens een goed bericht, beste lezers. Het gaat puik met heer Os én wij liggen vóór op schema. De  geboorte komt er aan, hoor.  

Oh, daar staat hij dan weer !

19 gedachten over “Hoofdstukje 4b De os komt bij zijn positieven

  • De herders zijn al bijna klaar, het gaat nu meer om de 3 koningen. Maar of die zich willen laten breien door eenvoudige herders??????

   (Dank voor je Kerstwens, Frans)

 1. Het is een pracht van een verhaal.
  Door computerperikelen kon ik niet eerder reageren maar nu ben/heb ik bijgelezen.
  Je laat Mariaatje toch niet te lang rondlopen hè?

 2. Dit is een top os! (Vraag maar aan Pap waar dit op slaat.) En ook een heel leuk verhaal. Je houdt er maar mooi de sfeer in daar met Kerst en bloggen en gezelligheid. Hee hee!

 3. Ik heb in jaren niet met zoveel plezier een voorbereiding op de kerst gelezen. Heerlijk. Elke keer denk ik, wat zou ze nu weer verzonnen hebben. Ik doe dit jaar niets, het genieten van jouw eigenste kerstspel is voor dit jaar meer dan voldoende voor mij

 4. Verlos Maria van de b…..aby en gun ze een paar dagen wat quallity time met zn drietjes voordat iedereen weer op de koffie komt. Goed plan? Coole os. Helemaal geen bende geworden:-)

 5. Een kolos van een os! Gelukkig staat hij nu stevig, en heeft hij niemand verpletterd. Enne.. die drie koningen, die hoeven toch niet de 25e al klaar te zijn?

  • Nee de koningen niet en eigenlijk de herders ook niet, maar zw zien wel. Het belangrijkste staat klaar voor de geboorte. Die arme Maria toch…..ik voel mij bijna schuldig.

 6. Misschien zijn die weeen al weer gezakt. Het is haar eerste he, dan kan ze zo maar denken dat ‘het’ begint terwijl dat nog lang niet het geval is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s