Hoofdstuk 5 Achter het toneel

Als nieuw, het dappere beest

Tot ieders blijdschap is de os er helemaal klaar voor. Wat kijkt hij fris uit zijn ogen en wat staat hij al fiks te oefenen met blazen. Hij lijkt wel een föhn op de warmste stand. Wie had dat gedacht, zeg? De co-assistent niet in elk geval, maar ja, hij is ook nog niet afgestudeerd. Van dit project zal hij heel wat geleerd hebben. Maar wie hoor ik daar zuchten? Het is Maria. “Ja, mevrouw Thérèse, uh…ik zucht en ik steun, maar jullie schijnen die os veel belangrijker te vinden dan de hoofdpersoon. Wie moet er nu eigenlijk bevallen, ik, Mariaatje of die os? En wanneer gebeurt dat nu eens? En…….ik wil er ook een dokter bij, een echte dan, hè?” En ze kijkt even naar de co.

Ach, die arme Maria...

O jee, lezers, waar halen we nu zo snel een dokter vandaan? Ach, kijk die arme Maria nu eens zitten, helemaal weggezakt en leunend tegen de herder. Huh? Ik hoor weer een stem, dit keer een zware. “Mevrouw Theresa, ik ben wel een herder der schapen, maar vroeger in mijn land was ik een dokter en een goede, hoor! Ik kan wel helpen bij de geboorte als mevrouw Maria het er mee eens is…? ”  “O ja, lieve herder nee dokter, heel graag, want dit regieteam, ja ik weet het niet, het schiet niet erg op, hè? Iedere keer is er wat….., hè Jozef? Kom, we gaan ervoor”, zegt Maria kordaat. Geen zorgen, lezers, het kan beginnen. Nog maar heel even geduld.

P.S. Een speciale foto voor Aargh:

Zwanger of...wat?

 

17 gedachten over “Hoofdstuk 5 Achter het toneel

  1. Maria is eigenlijk nog best wel slank voor iemand die op alle dagen loopt. Is dat wel goed? Zit er wel wat in? Misschien moet die dokter er even naar kijken.

  2. De os kijkt alsof hij goed beseft wat een belangrijke taak hem wacht.
    En kijk, hier komt ook even een hoogopgeleide asielzoeker om de hoek kijken. Fijn voor hem dat hij dit mag doen, misschien wordt het een opstapje naar een goede baan in het medische circuit. Een mooi eigentijds kerstverhaal, met allerlei verwijzingen naar onze tijd.

    • Het zou natuurlijk ook kunnen dat hij liever herder wil zijn. Heerlijk rustig op zijn oudere dag?? En ja, de os weet dat hem een belangrijke taak wacht. Ik heb alles nog eens goed met hem doorgesproken.

  3. Had minister Kamp toch gelijk: kun je geen baan krijgen van je eigen niveau, dan moet je een andere baan accepteren. Blijkbaar ook toen al. (Je fantasie is grenzeloos!)

    • Dat is wel een compliment over die fantasie. Maar….de evangelisten hebben al lang vóór mij dat verhaal opgetekend of ‘verzonnen’. Ik vind schrijven momenteel wel veel leuker dan schilderen. Groetjes Tagrijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s