Vervolg hoofdstuk 6 Een nog gelukkiger dag

Kan haast niet, zou je denken, nóg gelukkiger. Maar jawel. Maria is een beetje uitgerust nu; zij heeft de tijd gehad alle teentjes en vingertjes te tellen en het klopte, precies twintig. Jozef is opgelucht. Vooral dat er een dokter bij was, een echte Griekse dokter  -dat zijn de beste- Stavros Rastapopoulos en dat de bevalling goed is gegaan en nu gelukkig helemaal  voorbij, want hij vond het maar wat eng allemaal. Ja, mannen zijn geen helden, dat weten we. En hij was trots dat hij toch maar op het nippertje dan onderdak voor zijn vrouw had gevonden. “Er was toch nergens plaats?” zult u denken. Dat was ook zo, maar één herbergier kreeg medelijden en zei: “Ik ben een stal aan het timmeren, die is al ver klaar. Die mogen jullie wel gebruiken…” Ja, het was in ieder geval beter dan niks en de vriendelijke man deed voor ze wat hij kon. “Hier is mijn eigen os” zei hij. “Die zal nog van pas komen in de kou. Het is een in- en ingoed beest. U hoeft niet bang te zijn. En hij zal u warmte brengen; laat het kindje, als het er is, vooral dichtbij hem liggen, onder die neusgaten. Een straalkachel is er niks bij en u zegt het maar, als u wat nodig hebt”.  En zo is alles toch nog goed gekomen. Eind goed, al goed, zullen we maar zeggen.

“Psssst, mevrouw, het is nog niet afgelopen, de herders moeten nog komen en d’engelenschaar en het koninklijk bezoek…” klonk een stem uit het souffleurshokje. “Och gut, ja natuurlijk, ik dacht al, wat doen die schapen daar toch…o ja, laten we zovast alles klaar gaan maken, de schapen fatsoeneren, het blaten nog eens oefenen, nou ja, we hebben het nog druk……”  (wordt vervolgd)

Een gelukkig gezinnetje en een schaap

10 gedachten over “Vervolg hoofdstuk 6 Een nog gelukkiger dag

 1. Hè gelukkig, het zou jammer zijn als je het hier bij liet. Zo’n mooi verhaal smaakt naar telkens een nieuw hoofdstuk!
  Een goede herbergier, alles goed met de baby, een warme os, heerlijk om te weten.

 2. Zo krijg je tenminste weer wat vertrouwen in de mensheid. Ook mooi dat ze dit jaar ruim op tijd zijn voor de kerst, dan kunnen ze daar gezellig samen ook nog een beetje van genieten. Zou de goede herbergier al kerstbrood aan het bakken zijn?

 3. Geen Gelukkig Gezinnetje zonder schaap!

  “Mannen zijn geen helden” nee nou wordt iet mooi! En Kuifje dan? En Arendsoog? En Donald Duck… ah ja. Goed bezig daar Man. Zien we ook nog meer van de stal trouwens? Ben ik ook benieuwd naar.

  • Ah een mooie slagzin van dat schaap. En mannen dapper? Het lijkt wel zo, maar zij MOETEN van hun vrouwen. Die willen kunnen opscheppen tegen de buurvrouw: “De mijne die is dapper. Die slaat met zijn blote handen wel 3 muggen dood” en dan zegt die andere weer: “O dat is nog niks. De mijne hè die trouwens Koen heet, durft mij tegen te spreken…” en zo gaat dat maar door. Ik zal nog een foto plaatsen van de hele stal.

   • Ik bedoelde overigens ‘goed bezig MaM’ maar door je feministische hetze (grapje) heb ik blijkbaar onbewust man geschreven.

    Mannen moeten dapper zijn van hun vrouw… dat is een heel valide evolutionaire theorie! Goed zo!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s