Hoofdstuk 8 The making of……

3e Herder (portret)

Even een beetje rustig aan, dat jullie wat bij kunnen komen. Jozef is weer enigszins nuchter na zijn feestje van gisteren; zijn kater viel best wel mee eigenlijk vanochtend. Hij blijft wél alsmaar de sirtaki neurieën –het zit nu eenmaal in zijn hoofd-  en dat ergert Maria toch een beetje. Maar goed.

De 3e herder (met bril)

Het volgende: de breisters zijn nu klaar met de 2e én 3e herder. De ene is een beetje een schaapachtige puber en de 2e ziet er met zijn bril erg intellectueel uit. Of dat echt ook zo is, dat moeten we nog maar afwachten. “Een bril, dat kan toch helemaal niet in die tijd, historisch gezien?” hoor ik iemand van jullie al zeggen. Nu, dat kan nu eens lekker wél, want Stavros heeft hem zelf gemaakt voor die arme kippige man, die overal maar tegen aan botste en dat is niet zo best voor een herder. Het scheelt nu al een heel eind, kan ik jullie zeggen. Ik denk dat het niet zo lang meer duurt voordat de volgende akte eraan komt, die dat de herders door een engel erop geattendeerd worden, dat er een bijzonder kindje geboren is en zij zich naar de stal moeten spoeden met hun schapen en zo mogelijk een cadeautje, daar alles heel welkom is. En dan hier –héél modern-  wat bloopers. Dingen die gebeuren tijdens de repetities, maar die toch erg leuk zijn, achteraf natuurlijk.

Os kwam vast te zitten met zijn achterste.....

 Ja lezers, wel een beetje gemeen van ons, maar als de spanning te snijden is, komt een bevrijdende lach als geroepen. Met z’n allen kregen wij hem weer los. De repetitie kon weer doorgaan.

Op een nacht lag iedereen te genieten van een welverdiende slaap. Opeens hoorden wij een luid: “Bèèè  èèèè, wie doet er wat aan? Men is mijn pootjes vergeten te bekleden. En het is zo koud bèèè`…” Jawel, daar liep het arme beest zonder wol rond zijn pootjes. Een lieve breister is meteen aan de gang gegaan.

En dan de engel, die zou neerdalen vanuit de lucht om de herders op de hoogte te brengen. Het beloofde een indrukwekkende scene te worden, maar wat gebeurde? Hij kwam achter het snoer van de Kerstlichtjes vast te zitten…. hahaha ha ha aha wij kwamen niet meer bij van het lachen, behalve de Engel dan…….en de scene waarin de Engel wél goed hing in de lucht maar de herders niet wisten dat hij achter hen hing en daar stonden zij maar te kijken en te kijken….hahahaha het zal tijd worden voor een vroom optreden, maar ja, dit hoort er allemaal bij. kan ik jullie verzekeren.

De herders horen een engel…..

Binnenkort dus de herders bij nachte……

 

14 gedachten over “Hoofdstuk 8 The making of……

 1. Geweldig Thérèse, je bent een Aartskunstenaar!
  En wat een vondst, die bril. En de volgorde, eerst een bril uitvinden vóórdat de brillenglazen werden uitgevonden. Andersom had natuurlijk niet gekund. Wat heb je aan brillenglazen als er nog geen bril bestaat.

 2. Op ‘A Christmas Carol’ na is dit het mooiste kerstverhaal dat ik ooit heb gelezen. Eigenlijk zou je het in boekvorm moeten uitgeven, vind je zelf ook niet? Goede kerstdagen voor jou den de jouwen, Thérèse

 3. De bril, de bloopers, inderdaad een zeer eigentijds kerstverhaal.:-))
  Heel leuk om alle delen achter elkaar door te lezen.

 4. Haha, dit kerstverhaal is een stuk beter dan dat oude dat we al kenden. Met bloopers ook nog. De herder met bril is eigenlijk John Lennon hè? Die wilde er ook bij zijn. Knappe vermomming.

 5. uit het leven gegrepen, en prachtig vorm gegeven, het vertederende kerstgebeuren in eigengebreid, zonder pauzen, bisschoppen en pastoors en zonder blingbling, ik kom er helemaal van bij!

 6. Keizer Nero zou door een smaragd hebben gekeken nar gladiatorengevechten, waarschijnlijk omdat hij bijziend was. En hij werd geboren toen de Verlosser (nee, niet Johan Cruyff) nog op de aarde rondliep. Die smaragd was dus al een rudimentair brillenglas en Palestina ligt meer naar het Oosten waar koningen, wijzen, dan wel magiërs vandaan kwamen. Wie weet namen ze op een eerdere reis naast goud, wierrook en mirre wel brillenglazen mee. Lijkt me een prima werkhypothese voor onze vrienden die de klassieke oudheid bestuderen.

   • Je kunt het ook eerst voorzichtig proberen op de regionale omroep. Deed Herman Finkers ook en je hebt resultaat ondertussen vast wel gezien. Trouwens die van jouw is uitgebreid(er) dan die van Herman!

 7. ik bedoelde pausen, jeweetwel, zo’n heerschap op rode sloffen, en niet de pauzes waar Thérèse ons in spanning laat wachten op het stralende slot van haar kerstverhaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s