Hoofdstuk 14 De Driekoningen I

Drie jawel!  Als die rotfoto *bliep* van die rotfotograaf *bliep*  niet in die rotkrant* bliep*  had gestaan, had niemand het nog geweten, was het groot nieuws geweest. Wat? Dat hij terecht is, koning Balthazar, dat hij aangekomen is bij de stal. Hij zág er uit…, tjonge, onder het zand, bezweet, vies en vuil en ook nog totaal uitgeput. Ja, dan kan je niet zo goed meer boos op hem worden, wel? Bovendien nu ik hem persoonlijk schoon geschrobd heb en hij zijn nieuwe kleren aan heeft, die hij in een stevige tas bij zich had, moet ik zeggen, dat het een schat van een man is. Zo enthousiast en spontaan, heel beleefd, maar ook vol grapjes, o ik ben helemaal verloren, zo’n charmante kerel. Hij bood uitvoerig zijn excuses aan en wilde zich zelfs nederig in het zand werpen. “Ho ho, je bent net schoon, niet doen” riep ik gauw. Ja, kan je weer opnieuw beginnen. Maar toch hè……. Enfin, ze kunnen dadelijk bij het gezinnetje hun opwachting maken.  Hun cadeaus staan al in een hoek van de stal, Het is anders zo’n gesjouw en de kleine Jezus kan ze toch niet aanpakken.  De andere koningen waren trouwens maar wat kwaad op Balt. En dat werd niet minder toen hij hen zijn nieuwe kostuum liet zien, besteld bij de firma P. Mondriaan & Zn. Weverijen** in Enschede, ja bij ons. Leuk,  hè?  Het was een heel duur pak, vertelde hij, met de drie primaire kleuren, rood blauw en geel, “éél modern in ‘Olland’.  Met daarbij passend een gele tulband en één mouw met blauw afgezet en de andere met rood ‘eel eel apart’. Koning Melchior en koning Caspar begonnen nu toch wel wat jaloers te worden en zeiden boos:  “Geldverspillerij, ijdelheid der ijdelheden, vanitas vanitorum” en meer van dat soort dingen. “O nee nee”, vertelde Baltje, de ‘Ollanders’ zijn praktisch, dit kleed is aan twee kanten te dragen, dus eigenlijk heb ik er twee voor de prijs van één –’twee alen, één betalen’, zeggen zij daar- én ze maken er voor mij nog een extra sjaal bij, ke-éél  gratis, nou?” Daar hadden de twee anderen niet van terug. “Maar goed, we gaan verder. Het is hier geen modeshow, potverhierengunder”, zei uw vertelster dapper. “Jezusje wacht al dagen ! en het geëerde publiek ook.  (wordt later vervolgd, met foto)

** P. Mondriaan, naar alle waarschijnlijkheid een vroege voorouder van de o zo beroemde latere Piet Mondriaan, de kunstenaar.

Koos die met de beste bedoelingen het breien 'ietsje' tegenwerkte...

Advertenties

2 thoughts on “Hoofdstuk 14 De Driekoningen I

  1. Wat geweldig, het pak van Baltje, een echte Mondriaan, nounou. Ik heb alleen maar een theedoek die op een van zijn werkstukken lijkt.
    Het gezin wacht zeker in dubbele spanning het bezoek af, nu er zo’n goedgeklede koning bij loopt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s