…en de Lente inluiden

De Lente schrijf ik altijd met een hoofdletter, omdat dat het aller-heerlijkste seizoen is.  Alles moet nog beginnen, wat een blijmakende gedachte  is dat toch! Nu op dit moment, nu ik dit schrijf, is de lucht nog steeds stralend blauw. Zoals wat uurtjes geleden, toen wij het een en ander in de tuin deden, geholpen door zoon Martijn, die de beide Catalpa’s  gesnoeid heeft. Een niet geringe klus. En wij hebben voor het eerst dit jaar buiten koffie gedronken.  De kerk ging net uit, zodat wij -als zaten wij op het Leidse Plein- lekker mensen konden kijken, die ‘gesticht’ en met dikke jassen voorbijkwamen. Er werd gegroet, men keek verbaasd hoe wij daar midden in een bende takken en ander snoeisel tevreden aan onze tafel  in het zonnetje zaten. Het heeft toch duidelijk ook zijn voordelen geen geloof te hebben en zo die kerk de kerk te laten en wat rond te scharrelen in eigen tuin.  En over een blauwe lucht gesproken, gisteren zag ik wielrenners over de Promenade des Anglais naar Nice toe wielrennen, waar wij vorig jaar kampeerden, tenminste daar vlakbij in Cagnes sur Mer en ik kreeg mij daar toch een potje zin om met vakantie te gaan………palmbomen, een blauwe zee, mmmmm….’k heb gisteren toevallig bij een kringloop een lekker dik vakantieboek gekocht voor 0, 50 €; dus het mag eventueel nog wel nattig worden ook én als herbarium dienen of als opstapje. En o ja, om te lezen ook, haha. Zou ik nog bijna vergeten. Lieve lezers, een fijne zondag gewenst met genieten en grote of kleine wandelingeskes of helemaal niks maar dan wel met genieten hè?

Advertentie

33 gedachten over “…en de Lente inluiden

 1. Ik heb al gefietst, voor het eerst dit jaar en zojuist heb ik op mijn balkon gestaan om naar de City Pier City loop te kijken. De kopgroep Kenianen die ik eerst op TV west zag ik nu ‘live’ voorbijkomen. Ze hebben er schitterend weer bij!

 2. Zondagswerk is niet sterk…….. :-)))
  Die tekst werd mij eens venijnig toegebeten in Drenthe toen ik lief en erg rustig zonder herrie mijn heidetuin aan het schoffelen was op een mooie lentezondagmorgen.

  • Haha, ‘toen ik LIEF en erg rustig…..”, wat klinkt dat ontroerend braaf. Durven ze wel, die Drentenaren !!
   Nee, hier zijn ze niet zo streng in de leer.

 3. O heerlijk, roep me de volgende keer. Heb je de zon al in je gezicht?
  Het was hier 20-25 graden maar alleen in een piepkleine beschutte hoek. Buitenzitten zoals jullie deden, was er niet bij.

 4. Ja, Theetje, ik kan best lief en rustig zijn, hoor. Echwel! Ik was zo verbouwereerd dat ik die mevrouw dat zinnetje even liet herhalen, want ik dacht nog dat ik het niet goed verstaan had. Het werd herhaald op nog strengere toon. Ik heb toen beschaamd en met gebogen hoofd mijn schoffeltje gauw in de schuur gebracht. Helemaal van streek natuurlijk. En maar naar boven kijken of er niet uit het blauwe zwerk een bliksemstraal…..

  • Nou Wieneke, dat geloofde ik ook wel, hoor! Maar het klonk zo zoet; net een klein meisje dat lief met haar pop speelde en toen……maar, ik had niet begrepen, dat jij zo geschrokken was. Jij maakt altijd zo’n flinke indruk, maar je woonde toen pas in Drenthe natuurlijk en wilde je goed gedragen enz. Goh verdorie jou met je schoffeltje zo aan het schrikken maken. En hahahaha, opeens moet ik zo lachen: jij liet het haar nog een keer herhalen ook…het mens sprong zowat uit haar vel natuurlijk. (Zou ook al een mooi logje zijn geweest, maar ik streep het door, hoor!)
   Dikke groet en kus!

 5. Ik vind de zomer nog mooier, want dan is alles vol en af en is het warm!
  Maar het voorjaar is een goede tweede hoor.

  Als het weer maar een beetje meewerkt allemaal he.

 6. Gisteren beleefden mijn zus en ik ons eerste officiele terrasje. Wel vaker zitten wij onder een kachel enzo, maar die tellen niet. Nee, jas uit, gezicht richting zon en nippen aan rose. En we waren niet bepaald de enigen. Vrijdag ben ik weer vrij; dan ga ik ook eens in mijn tuintje werken.

 7. Ben het helemaal met je eens: dat gevoel “de lente komt eraan”maakt van de grootste chagrijn een vrolijk mens. Ik man me niet voorstellen dat dat anders is. En dat terrasje: ja hoor, dat heb ik zondag ook al te pakken op de hei bij Laren!

  • Ik zag dat jij in Hilversum was (ga nog reageren) en dus ook vlak bij Laren, maar….is er een terrasje midden op de hei?? Dat had ik nu nooit gedacht.

  • Ja had de blog van vorig jaar. Ik heb niet gewonnen, maar het toch heel leuk gehad, hoor! En het ‘genomineerd zijn’ houden we erin. Ik schrijf straks wel een logje. Ik heb nu een afspraak. Dag Th.

 8. dat zal toch niet, Irene, want wij vinden toch dat hoe dan ook Therese moet winnen. Bij elke andere uitkomst moet er gesjoemeld zijn. Misschien heeft een tegenpartij wel op slinkse wijze gerommeld in de lijst van genomineerden ofzo. Ik ga eens kijken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s