De Blogparel

Heb ik de Blogparel gewonnen, belangstellende lezers? Nee, verschrikkelijk jammer, maar NEEN.  Ben ik daardoor van mijn stuk gebracht? Nou……even, héél even, maar toen was het al weer over.  Uiteindelijk was het volgens velen een fijn Kerstverhaal en het is niet verloren gegaan, misschien zelfs wel door meer mensen gelezen nu. Eens genomineerd, altijd genomineerd, is toch zo, nietwaar? Dus in zwaarmoedige buien kan ik nog steeds zeggen: “….…ha, maar eens was ik toch maar mooi genomineerd, o zo!!” Bovendien kregen wij (Hans en ik) gratis toegang tot de Balie én twee consumptiebonnen elk. Toch ook erg leuk. En….wij waren zo verstandig  geweest reeds in de vroege voormiddag naar A’dam af te reizen om en passant nog wat van de stad te genieten. Wij boften ook al met tamelijk mooi weer, zodat het gezellig wandelen was, over het Leidse plein, door de Lange en Korte Leidse Dwarsstraat, de gewone Leidse straat, een stuk Vondelpark, de P.C. Hooftstraat –wilde ik wel weer eens zien, nou viel tegen, hoor- het Max Euwe plein met die schaakstukken, weet u wel en …nou ja, het is mooi zo in het voorjaar. Daarna togen wij naar het Grand Café van de Balie om daar gezellig een glaasje te pakken. Druk dat het daar was, wel heel gezellig, maar druk en veel lawaai van pratende mensen. Dát zijn wij helemaal niet meer gewend, moesten wij tot onze schrik vaststellen. We zijn oud en ook nog duidelijk door en door provinciaals geworden. Maar ja, het is niet anders. Wij namen nog maar een glaasje en bestelden zovast een hapje te eten. Lux hoor, want ook dat doen wij niet vaak. Daar zaten wij feestelijk te eten, bij het raam met uitzicht op het Leidse plein, waar inderdaad ‘de lichtjes aangingen’ en waar de rode loper was uitgelegd voor het puikje van de schrijverswereld, dat zijn schrijversbal kreeg in de Schouwburg aldaar. O ja, na het eten liepen wij nog even over het Plein om te kijken of café Reijnders er nog was en jawel….niet alles verdwijnt zomaar. We liepen nog even nonchalant langs de rode loper, maar het was natuurlijk nog te vroeg om een schrijver te zien arriveren, hoewel er druk gefotografeerd werd. Nou ja, op naar ons eigen bal, het bloggersbal.  Kijk, hier moet ik toch even een stop maken.  Maar ik ga door, straks of vanavond.  (wordt vervolgd dus) 

Hier een standbeeld, voorstellende Arthur van Schendel. Zou hij ook boekenbals meegemaakt hebben?

Advertentie

8 gedachten over “De Blogparel

  1. Verdorie! Maar goed, er kan er maar één winnen, en volgens mij hebben jullie een heerlijke dag gehad. Ook een parel toch?
    Van Schendel, dat weet ik vrij zeker, is nooit op een boekenbal geweest. Of het moet als spook zijn geweest.

  2. Dus er was toch iemand die beter was dan jij.
    Het is wat he, dat er altijd eentje beter moet zijn dan de ander.

    Amsterdam is een mooie stad, zoals je verteld wandel ik gewoon in gedachten met je mee!

  3. Tjonge. wat heb ik veel gemist. Maar ik heb altijd al wel gedacht, dat jij prijzen zou winnen. En dan naar Amsterdam om de prijs te vieren met de andere gelukkigen. O Therese, wat ben ik jaloers maar toch ook wel een beetje trots omdat ik jou (figuurlijk) een beetje ken,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s