Café De Chaos

In gedachten ben ik nog steeds in Amsterdam. Ik was er maar één middag, maar wat heb ik veel meegemaakt. Ik ga dus gewoon door en hoop maar dat iemand het leuk vindt. Na mijn prachtige aankoop bij de Looier kreeg ik toch ontzettende trek in een kop koffie, maar het regende nu dat het goot, zag ik. Wat nu?  Binnen had ik wel een soort koffietentje gezien, maar ik was bang voor de zoveelste keer te verdwalen. Dan toch maar naar buiten met de capuchon op. Mijn geluk liet mij weer eens niet in de steek, want drie huizen verderop was een café met de veelbelovende naam café De Chaos. Nou, als dat geen toeval is; kom ik van de ene chaos in de andere. Ik ga naar binnen en kijk om mij heen. Wat gezellig! 

Een grandioze verzameling engelen kijkt vanaf het plafond op mij neer. Er zijn niet veel gasten, maar er wordt gelachen. Op de tafeltjes liggen een heleboel verschillende bierviltjes en er staat een bakje nog te pellen pinda’s. Pas later zie ik dat de gehele vloer bezaaid is met pindadoppen. Het zal bij de chaos horen, denk ik. Ik bestel een cappuccino, waar ik wel aan toe was.  Ik zit daar heerlijk, want eigenlijk heb ik al heel wat gelopen. Ik maak wat foto’s louter om jullie te plezieren. Een vrouw lacht mij vriendelijk toe, doet haar hoofd even opzij, als ik een foto maak en…steekt een sigaret op. Uh wa’s da nou? Dat mag toch helemaal niet? Of hier wel? Onder een straatnaambordje zag ik ‘Republiek Amsterdam’ staan, dus misschien hebben die zo hun eigen regels? Het zou mij niks verbazen. Niemand zegt er wat van. Nou, ik maak mij ook niet druk; ik vind het allemaal wel best zo. Je zit in café De Chaos of niet, nietwaar? En buiten wordt het ook al lichter…mooi zo.

Advertentie

9 gedachten over “Café De Chaos

  1. Tja, Amsterdam is een Republiek. Men doet er min of meer wat men wil. Dat hoort ook bij de oorspronkelijke inwoners. Die verzetten zich tegen iedereen die meent daar met donder of geweld dat karaktertrekje van die stoere Mokummers geweld aan te doen. Vandaar dat men maar zo veel mogelijk gedoogt. Alleen als het echt te erg wordt, vrouwenhandel, harddrugs, prostitutie, extremisme, of te hard rijden, grijpt de overheid in….

  2. Dat is weer Amsterdam:een republiek. Ik kom er nooit meer maar weet nog dat ze vroeger al de naam hadden van eigenzinnig te zijn. Best aantrekkelijk.:-)

  3. Zo kom je nog eens ergens!
    Cafe`s waar gerookt wordt zijn overal wel, men heeft het alleen niet zo op klikkers.
    Iemand die niet tegen de rook kan gaat wel naar huis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s