Hoe een trend ontstaat…

Kent u die mode nog van een vaas of pot in de vensterbank te zetten en daar horizontaal boven op: een achteloos bosje hout? Het zal wel, hè, want je ziet het nog steeds wel. Je hebt de gekste trends tegenwoordig, maar ik ben er nu achter. Het heeft even geduurd, maar ik heb het nu dan ook danig door. Het komt door de traagheid van de dienstverleningen of beter gezegd door die van de niet-dienstverleningen.  Kijk, ik zal een voorbeeldje geven uit het bloedeigenste dagelijks leven.  Onze Catalpa’s zijn laatst gesnoeid geworden en daar komt een grote bos takken van af. De eerste keer was onze groene bak al tamelijk vol mede dankzij de konijnenpoep van de buurman (ja, echt!) zodat wij nog maar een klein beetje tak erbij konden tjoepen. De volgende keer de rest, dacht Kwaster. Wij knipten en braken  en al spoedig was de bak helemaal vol, maar er lag me nog een stapel op de stoep. Een andere buurman, een heel lieve buurman, raadde ons aan de takken bij de groene emmer te leggen. Kwaster belde de dienstverlening nog extra even op, of dat goed zou zijn.  “Nee meneer, daar moet een vergunning op zitten. En die afdeling is nu dicht. De volgende keer bij de groene emmer? Nee, dat zal ook niet gaan; u zult 4 weken moeten wachten. Dag meneer”.  Kijk en nu komt het:  4 weken een grote bos op je terras. Creatieve mensen gaan er dan iets mee doen. Bijvoorbeeld zo’n bos maken, er hartjes en andere troep aan hangen en dat als sierlijk geheel voor het raam. Expres klunzige manden er van maken, want dat oogt zo lekker, een bodem erin van gaas en plastic, een paar viooltjes, liefst grootblommig erin en hup, weer iets artistieks in de tuin.  Of een krans, gewoon van dunne takken met helemaal niks erin. Op dát moment komt de Trendsetter eraan en ziet zijn kans schoon. Hij huurt wat vakantiehulpjes in of een paar Koreaantjes of zo en zet die aan het vlechten en buigen en binden en frommelen. En die kransen kan je dan kopen in een Tuincentrum of in een Woonwinkel  – nee, daar kan je NIET wonen, maar ze laten zien hoe het wél moet – en die kransen kosten dan € 7.95 of meer, kaal dan hè, versierd met herfst-/Kerst-/Paas- of voorjaarsspullen een stukje prijziger natuurlijk. En hoe komt die Trendsetter aan zijn spullen? Het ligt gewoon bij mensen in de tuin om de reden, die ik net genoemd heb. “Zal ik het voor u meenemen? Dan bent u er vanaf?” biedt de setter in de goedheid zijns harten aan. Die mensen blij, dat snappu, en zo worden de gekste trends geset, want er moet natuurlijk steeds wat anders verzonnen worden, wil men blijven kopen. En als dan alle goede ideeën uitgeput zijn, komen er héél rare op. “Dat verkoopt toch helemaal niet?” vraagt iemand zich af. “Wedden?”, zegt een ander. “Als er maar iemand mee begint, loopt het als een trein…zal je zien !”  Het is nog waar ook. En nu zit ik dus vier (4) weken met een bos hout op het terras.  BAH ! Misschien komt er een setter langs….

Update:

Advertentie

27 gedachten over “Hoe een trend ontstaat…

 1. heel grappig!! Ik wist het trouwens niet, van dat horizontale hout, of zou dat streekgebonden zijn, zo’n trend.
  Wel balen trouwens, dat je dit verhaal nu pas vertelt, want voor de winter heb ik 3 bomen laten snoeien en 1 om laten zagen. De stammen en takken werden ‘afgevoerd’ (jaja, dat gelooft gij). Voor dat alles heb ik met mijn domme hoofd betaald terwijl ik, naar nu blijkt, geld had moeten vragen!

  • O nee hoor, Aleida, de trendsetters betalen niet, hoor (denk ik dan) en het moeten ook nog eens handzame stukken zijn.
   Dat horizontale hout e.d. daar zal ik als ik zin heb eens een tekeningetje van maken. Dan heb je het vast wel eens gezien.
   Alleen wist ik niet dat je ook kunt betalen zonder geld, maar met een dom hoofd. Ik ben heel goed in dom kijken namelijk.

   Werk ze! Houd goed moed!

   • nog veel grappiger!! wat een zin verhaspelen kan doen. Niet uniek overigens ; in Belgie las ik ooit ‘wij betalen u terug met de glimlach’

 2. Beter een bos hout op je terras dan ‘een bos hout voor de deur’. :-)))
  Kan die konijnenpoep niet in de tuin eigenlijk? Gratis mest. Of werkt dat zo niet?

 3. iemand begint er mee, een ander pikt het op, enzovoort.
  En natuurlijk zitten er bedrijven achter.
  Zo vond ik de kerstlampjes altijd leuk, dat de middelste net even wat hoger staan, maar aangezien ik die al te veel zag heb ik ze zelf nooit aangeschaft.

  • Je stelt een trendsetter dan wel teleur, Renesmurf. Maar je hebt gelijk. De ‘Blokkertrapjes’ noemden wij die. Ze gingen jaren mee. Zelfs nu zie ik er soms nog wel eens een.

  • Nou, de bak was niet helemaal vol en het zijn er meer dan één. Ze zijn van de buurman en zijn bak was al vol, zeidie. Dus dan maar even hier volgepoept, de leukerd.

  • Hahahaha, het zijn meerdere poepkonijnen, van één buurman.
   Het is niet zo’n buigzaam hout en wij hebben al een dubbele begrenzing: buurman een eikeltjeshek en wij een groene haag. Maar een goed idee, Lien. Heel trendy en ook nog beschaafd, vind ik.

  • Aargh: Zou het?? Ik heb er ook eventjes aan gedacht. Maar ik heb nogal wat potten enz. in de (voor)tuin staan; straks denken ze later dat ze ALLES gratis kunnen meenemen? Dat doen ze soms, hoor.

 4. Kijk even op de Gratissites, daar staan heel veel spullen die de mensen niet willen hebben. Wij hebben een vliering vol. Snik.
  Maar je hebt het mooi verteld, over de onstane trends. Zo ging het waarschijnlijk ook met de naaimachines, oude fietsen, bezems, kapotte kruiken en andere potschermen en nog meer lachwekkende gewoontes. En dan hebben we het nog maar niet over die kindertjes die naar binnen stonden te gluren….

  • O ja, die glurende kindertjes, ik vind ze buitengewoon eng en schrik er steeds van op mijn wandeling. En de mensen die zo iets maken, noemen ze CreaBea’s, oei………..

 5. Zeg Therese, gisteren heb ik speciaal de bus naar huis genomen, in plaats van de metro. Ik was natuurlijk toch benieuwd naar die takken. Alle vensters afspiedend stel ik vast dat in (een deel van?) Rotterdam een orchidee voor t raam de trend is.

  • Ja, hier lopen ze altijd wat achter natuurlijk. Heb je m’n tekening wel gezien? Hier (niet bij mij, want ik ben er niet goed in) staan de vensterbanken vol met orchideeën, alsof ze in de aanbieding zijn. Maar één is vast meer de trend.en zal dan wel komen.
   De bus lijkt mij ALTIJD veel leuker dan de metro. Moet je meer doen, zou ik denken. Dank voor je speuren!!

  • Ik hoorde dat er in Rotterdam hele wijken zijn waar de mensen kleine witte hondjes hebben. Nu vermoed ik dat dat dezelfde wijken zijn als die van de orchideeën.

 6. In dit deel van Nederland zijn de mensen gek op stinkkaarsen. Je weet wel, van de waxinelichtjes met een geurtje er aan. Overal waar je komt, in tuincentra, design winkels, Ikea, overal nare luchtjes. Je wordt daar str….misselijk van. Ik hoef gelukkig nooit op bezoek bij waxinelichtliefhebbers. Een mooie bos hout kan ik echter wel waarderen!

   • Ik schrok al, Frans. Ik was bang dat ik misschien te veel foto’s plaatste of zo. Nou, je kan bij ons langskomen, hoor, een flinke bos hout op de stoep. En ik stook ook wel eens waxinelichtjes maar dan zonder luchtje; is dat wel goed?

 7. Het was mij ook al opgevallen. Er staat bijna geen plant meer in de vensterbank, maar potten met hout of andere bombastische “rommel”Ik zal dan wel ouderwets zijn want ik vraag mij heel vaak af wat daar nu zo mooi aan is. Dat geldt ook voor die would be niet geschilderde afgebladderde kastjes. Och ik word wat milder, want ik denk dan, het gaat vanzelf weer over.

 8. Treesje laat je bos hout toch gewoon liggen, en let op wat creatieve vogeltjes ermee doen. De ekster b.v., die heeft stevige twijgen nodig. Overigens heeft onze Geertje sinds haar 16e ook een flinke bos hout voor de deur; ze heeft zich erbij neergelegd, moet alleen oppassen voor al te strakke truitjes.

  • Hoi Fialas, nou het zijn wel hele dikke en lange takken, hoor. En die andere bos hout voor de deur, de een heeft te veel, de ander laat het weer vergroten, ontevreden zijn mensen toch vaak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s