Voorwoord

U zult het misschien raar vinden, maar ik ben zovast begonnen voor de Kerst. Je kunt er niet snel genoeg bij zijn als genomineerd weblogster, tenminste als je ver vóór de feestdagen het Kerstboek deel 2 van de heilige geboorte in de etalage ‘s wilt zien liggen. Ik schrijf maar af en toe een hoofdstukje, dus echt veel last zult u er niet van ondervinden.  Tussendoor heb ik ook de tijd nodig om wat nieuwe figuren te breien. Wie dat allemaal zullen zijn, tja, dat weet ikzelf nog niet eens.  Kijk, ik ga niet helemaal opnieuw het zelfde verhaal vertellen, want werkelijk ieder jaar wordt het Kind geboren op precies dezelfde wijze. En wordt de kleine Jezus a.s. Kerst nu één jaar? Nee, hij is weer een borelingske van niks, zeg maar. En alles gebeurt opnieuw: de boodschap van de engel, de tocht naar Bethlehem, er zal wederom geen plaats zijn in die nare herberg, de herders komen, wakker gezongen door d’engelenschaar, met hun getelde schaapjes  – het zal nog moeilijk zijn er een paar nieuwe tussen te schuiven  –  en na lang wachten, wie komen daar? Ja hoor, de drie Koningen, op hun ‘ooie dooie’ zeg maar, pas op 6 januari, pas na 12 dagen, als ik goed gerekend heb.  Ik  maakte even een korte samenvatting voor u. Wilt u de hele geschiedenis nog eens overlezen, dan kan dat altijd en heeft u nog ruim de tijd. Al dat gejakker tegenwoordig is helemaal nergens voor nodig, gelooft u mij nu maar. Omdat er dus helemaal niks nieuws gebeurt  –god, hoe verzin je het? – maken we in deel 2 kennis met de andere kraamvisite. Want u denkt toch niet, dat Maria (en Jezus en Jozef) het alleen moesten doen met een handjevol herders en die drie slome Koningen of Wijzen, hoe mooi hun geschenken dan ook waren. Nee, dat zegt ook niet alles, hoor, behalve het goud dan. Dat kan altijd van pas komen. Wat vindt u?  Zo voorwoord genoeg?  Dan komt morgen pas de prima ballerina audiëntie doen, als zij zin heeft. Het is een ster, weet u met alle nukken vandien. Ik zal haar tactisch proberen te benaderen. Haar naam? O jee, vergeten. Ik kom er zo wel op. Hè…..gut, hoe heette zij nou? Stil… even denken.

10 gedachten over “Voorwoord

 1. Oké Thérèse, ik ben er klaar voor.
  Ik heb meteen je vorige logjes gelezen en ben zeer onder de indruk van je energieke creativiteit. Niet dat ik verbaasd ben… 🙂

 2. Thérèse, moet je nu ook alle schaapjes opnieuw breien? Die zullen in de loop van het jaar geschoren zijn en nu de wol eraf is blijft er slechts….. ja wat blijft er dan over?

  • Hoi Frans, daar ben je weer, fijn. Nee, de schaapjes krijgen gewoon een nieuwe vacht, zoals altijd. Het grote wonder is dat de kleine J. weer nul wordt, dat wel.

 3. Zwaantje heet ze, want ze is van het Zwanenmeer. Wat een beauty. Geweldig idee om allerlei andere mensen ook op kraamvisite te laten komen bij Jezus en zijn famielje. Een bouwvakker, een schoorsteenveger, een vrouw met een grijze hond (hé wie zou dat nou zijn?)….
  Ik zie het al helemaal voor me.
  Goed bezig, Thé.

 4. Een extra reactie om het reactievinkje weg te halen. Plotseling is dat standaard bij alle WordPressweblogs ingevuld.

 5. Zo ik ben weer helemaal bij. Wat een waanzinnig creatief idee. Ik ben reuze benieuwd hoe de kraamvisite en het kerstgebeuren inelkaar gaat schuiven.

 6. Meestal moet een voorwoord voorpret bevatten.
  En het is leuk om in een uitgelezen boek nogmaals het voorwoord te lezen.

  Met kerst dit nog eens linken, dat is leuk.

 7. Een klein bemoeizuchtig tipje; maak er een aparte categorie voor dan kunnen wij alle verhalen uit die categorie achter elkaar lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s