De wollewei

Kennen jullie dat boek van Godfried Bomans: Erik of Het klein insectenboek? Daarin wordt een schilderij beschreven, ‘De wollewei’ genoemd en nu maakte ik laatst een foto met allemaal uitgebloeide paardenbloemen, van die wollige pluizenbollen en opeens moest ik aan dat schilderij denken. Achter ieder plantje kan n.l. een vliegje zitten of een torretje of een ander insect, als je over enige fantasie beschikt dan. Ik ben er trots op deze afbeelding gemaakt te hebben. Zie hier dus het beroemde schilderij, waar Erik al dromend in verzeild raakte in zijn hansopje (zo iet als een soort pyjamaatje). Alle insecten verbaasden zich erover dat zijn velletje zo verschrikkelijk los zat, terwijl die van hen precies paste …

9 gedachten over “De wollewei

  1. Een mooie foto, Thérèse, om bij weg te dromen. Het boek is hier door iedereen gelezen en ze hebben ook de film gezien. Die vond ik een beetje tegenvallen.

  2. Prachtige foto!.
    De film zag ik ook niet, soms kun je je beter bij het boek houden.
    Toevallig maakte ik van de week ook een weidefoto maar die ziet er heel anders uit.

  3. Ha ma. Hans Aarsman maakt je goed duidelijk dat als een foto lijkt op een schilderij dat we de foto dan bewonderen. Fotografie is echter een ander medium en zou dus iets anders moeten doen dan lijken op schilderijen.

    • Het lijkt ook NIET op dat schilderij. Dat zou ook niet kunnen want er is helemaal geen schilderij Wollewei. Het doet mij, je ma, alleen maar denken aan, in de sfeer komen van de wereld Wollewei … grapjas!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s