Goeie genade

Ik begin het nu toch een beetje knap zat te worden al die mensen die zo graag Jezus willen ontmoeten en zich daarvoor bij mij aanmelden. Ja, alsof ik niets beters te doen heb. Gaat men niet altijd weg met de feestdagen, nou ja de rijken dan? En bovendien kan ik helemaal niet zovast een Kerstverhaal schrijven, zeker niet met dit mooie weer. Voor mij is nu = nu en Kerst is nog heel ver weg. Ach, ik kies zo af en toe wel iemand uit, die mij wel leuk lijkt en die past in het geheel. Ik bedoel maar, dat één ballerina genoeg is en één clown ook. Ik heb er weer twee figuren bij en die stel ik in het kort even aan u voor en verder geen flauwekul. De eerste is een bruid. Geen gewone, maar ‘de bruid die NEE zei’… haha is weer eens iets anders dan “ja, ik wil wel”. Verstandige meid, zeg! Ja, om nu heel je leven aan één iemand vast te zitten, brrr…  Hoe zij heet? Ik weet het niet, ik ben het glad vergeten te vragen.  Heeft u een suggestie misschien? Ja, zou toch kunnen? En de tweede is  – houdt u vast – een Baskische vogelverschrikker. Eigenlijk ziet hij er te mooi uit voor z’n vak. Maar ja, de boer en de boerin vooral wilden zich niet voor hem hoeven schamen en dus kreeg hij nog gauw een nieuwe deken, waarin de boerin zelf altijd mee naar de kerk ging en een fatsoenlijke alpinopet, nu de boer toch een nieuwe had. Ook al geen idee hoe hij heet. Ik versta geen Baskisch. Nou ja, verzint u ook maar wat. Ja, ik maak mij er misschien een beetje gemakkelijk van af, maar wist ik veel wat ik mij op de hals haalde. Ze telefoneren mij, mailen, staan zomaar aan mijn deur te bellen, stappen brutaalweg mijn atelier binnen – ja, ik ben weer hard aan het werk – en pakken brieven liggen dagelijks in de bus. Lezers,  het is te veel. Af en toe zal ik u wat nieuwe mensen voorstellen maar meer doe ik voorlopig niet. Het kan ook té gek worden. We zullen wel zien, hoor. De zon schijnt, de lucht is blauw en ik ga gauw naar buiten. Joepie de …  poepie !

10 gedachten over “Goeie genade

 1. Oooooh ze is beelderig. Ik stel voor haar Yolanthe te noemen. Afgekort Yo. Naar de bruid van Wes(ley).
  Ik heb voor je gezocht in de Baskische namengids en ik denk dat je deze vogelverschrikker het beste Kerbasi kunt noemen. Dat betekent ‘soldaat’ of ‘krijger’. Hij staat zo manhaftig die vogels te verjagen. Maar als je zelf wilt zoeken: http://www.betekenis-babynamen.nl/naam/Kerbasi

  Nou, doe maar rustig aan.

 2. Nee hoor, geen Yo, t is vast een best mens voor dr man, maar, nu ja, ik krijg wat van die quasie bn ers. Noem haar maar gewoon naar mij. Is dat niks? Ik beweer namelijk tegen iedereen dat ik nooit meer trouw omdat je zoiets maar 1 keer doet. Dus ik zeg ‘nee ‘, maar zo’n mooie jurk is natuurlijk wel weer aardig.

 3. Ze zei nee, dus noem je haar Nietje.
  En voor de Baskische vogelschrik lijkt Ksks me wel wat.
  Verder zou ik eerst van het mooie weer genieten.

 4. Bij nader inzien ga ik ook voor de naam Aleida.
  Dus Aleida, de nee-zeggende bruid. Schrap Yo maar. Is toch een akelig mens.
  Bertie, Ksks is Witrussisch voor gemeentelijke belastingen . Ja, mij maakt het niet uit, maar het is dus wél een Baskische vogeldinges.
  En verder smelt ik hier haast: 28 graden! Op 23 mei! Jemig!

 5. Ik denk dat jullie hele zondagochtenden, of misschien wel elke ochtend bezig zijn met het verhaal, en wat er allemaal in gaat gebeuren. Ik bedoel maar, wie verzint er nu een Baskische vogelverschrikker… de zomer is gelukkig nog lang en je bent er zoet mee 🙂
  Het zijn prachtige breiseltjes hoor!

  • Ja, wie verzint dat? Ik, Ria. Het komt zo: ik dacht aan een vogelverschrikker en toen vond ik een alpinopet hem wel leuk staan … Zo. Hans is met iets heel anders bezig, hoor. Ach ja, ik ben er zoet mee. Hersen- en breigymnastiek a.h.w.

 6. De Bruid die Nee zei heette van oorsprong Lientje, maar besloot daarna als Arie door het leven te gaan en werd op politieke gronden lesbisch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s