Vallende bladwijzers

Kan je een boek van achter naar voor lezen? Ik wel. Toch heb ik geen Chinese voorouders en ook geen Japanse. Rarara, hoe kan dat dan? Ik zal het u uitleggen. Ik was een tussendoorboek aan het lezen, dat is een boek dat je leest naast het eigenlijke hoofdboek, een Midasdekkertje, getiteld De meeltor, mede in het kader van mijn insectenstudietje en wat gebeurde er steeds? De bladwijzer viel er  uit en een vouwtje maken in een boek, handig hoor, want dat valt er niet uit, maar er is mij eerbied voor een boek bijgebracht en dat doe ik dus niet, een vouwtje maken. En omdat ik iedere keer niet meer wist waar ik nu gebleven was, draaide ik het boek om. Nee, niet zo dat de letters ondersteboven staan – zo knap in lezen ben ik nu ook weer niet- maar gewoon de achterkant naar boven. En ik begon met het laatste verhaal, ik las dus van achter naar voren, begrijpt u? En, was mijn gedachte, dan kom ik vanzelf wel bij het laatstgelezen verhaal terecht. Ontzettend slim. Geniaal bijna. Als u dat ook wat lijkt, ga gerust uw gang, hoor. Tip van Thé, zal ik maar zeggen.

9 gedachten over “Vallende bladwijzers

  1. Dat heb ik een keer gedaan met een Italiaans boek dat zo ontzettend slecht in het Nederlands vertaald was dat ik het alleen uit kon krijgen van achter naar voren. Dan moet je namelijk zoveel raden dat je geen tijd hebt om je aan de vertaling te ergeren.

  2. Slim hoor! Ik raak ook nogal eens kwijt waar ik gebleven was. Als linkshandige moet ik mij trouwens vreselijk beheersen om niet alle boeken van achter naar voren te lezen. Bij korte verhalen maakt het niet uit . Die lees ik trouwens ook wel dwars door elkaar, en als ik er af en toe eentje twee keer lees is het ook niet erg, ik was meestal toch de helft alweer vergeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s