Lofzang

Ik wilde bij deze graag even een lofzang brengen op … mijn wasmachine.  Ik zal voor alle duidelijkheid de situatie even uit de doeken doen. Het overkwam mij plotseling en wel gisteren. Ik had voor de zoveelste keer weer eens het apparaat gevuld met een ‘bonte’ was, op 60 graden, de bakjes met zeep gevuld en een beetje calgon erover gestrooid tegen kalkslijt –wij hebben hier zeer hard water-  deurtje dichtgedaan en op het knopje ‘doe maar’ gedrukt. En jawel hij tapte water, zodat ik wist dat hij het begreep en het volledige en gevraagde programma ging doen. Mooi! Of ik nu meteen naar de bank gegaan ben om mijn breiwerkje te vervolgen of eerst nog wat anders heb gedaan… ik weet het niet meer. Maar goed, al breiend hoorde ik hem stilletjes pruttelen, een keertje of wat met zijn trommel draaien, een beetje zachtjes centrifugeren en daarna een hele tijd doorgaan met zijn bezigheden. Ik breide, hij draaide (of hoe dat heet) en opeens dacht ik:  “Jeetje Thé, wat een vredig geluid eigenlijk”.   Want neem de stofzuiger*, een hels kabaal en hij doet het niet eens zelf, het zuigen, je moet hem steeds overal heen slepen met pijn in de rug tot gevolg; uit zichzelf kan hij niks. O ja toch, dingen opslurpen, die juist NIET opgezogen moesten worden. Maar goed, niets kan dat vredige geluid van mijn wasmachine evenaren. Ik zit dan ontspannen op de bank te denken en te breien en heb dan ook nog tegelijkertijd het gevoel dat ik zelf doende ben met huishoudelijke bezigheden.   Dus op de wasmasjien!!!   Hoplala!  

*sorry Aargh, laat P, het maar niet lezen.

19 gedachten over “Lofzang

 1. Grote wasjes, kleine wasjes, laat maar lekker draaien, in je wasmaschien en dan daar na de droger hè, als het regent of ’s winters, ’s zomers hang ik het meestal wel buiten hoor. Hoe gaat het drogen bij jou Thérèse, daar ben ik eigenlijk ook wel nieuwschierig naar.

  • Ik heb geen droger; ik hang het gewoon aan een rek. Lekker ouderwets. Is nog stiller dan de wasmasjien.
   Extraatje Ria: ik heb ook geen vaatwasser. Ik doe het met water en een kwastje. :))

 2. Wat heb je dat weer filosofisch beschreven. Een mooie mijmering dat machines kunnen bijdragen aan huiselijk geluk.

  Doen jullie de afwas samen? Met een kwastje en kwaster?

 3. Ik zit soms wel eens een tijdje ervoor, gewoon om te kijken hoe het allemaal draait. Tamelijk gestoord natuurlijk, maar ik doe het toch! En ik heb ook geen droger. Er gaat echt niets boven een buiten gedroogde was, vind ik. Maar als dat echt niet kan heb ik een rek en een trapgat.

 4. Ik ben ook heel tevree met mijn wasmachine. Als hij het niet doet geeft dat een hoop onrust. Alleen die piepjes aan het eind! Ik neem steeds voor om ze uit te zetten maar dat komt er maar niet van.

 5. Mooi lofdicht Thérèse. De wasmachine is er vast blij mee en gaat nu nog beter zijn best doen.
  Maar serieus, het is een van de beste uitvindingen ooit.

 6. Ik heb de mijne net een paar klopjes gegeven en gebraafd. Hij kwispelde nog nét niet.
  Dit is mijn vierde wasautomaat geloof ik al, maar ik weet nog heel goed toen mijn mamma – die altijd heel snel de nieuwe snuffen in huis haalde – de eerste automaat kocht. We hebben er met zijn vieren voor gezeten en we vonden het geweldig.

 7. Fijn dat je het zo ervaart. Toch had ik in de tijd dat ik mijn was nog naar de wasserette bracht niet het gevoel in een stiltecentrum te zijn beland. Zo ervaart iedereen dat toch weer anders. Of positiever natuurlijk…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s