Een echt voetbalviertal

Gisteren toen ik zo ijverig het dorp aan het fotograferen was, zag ik ook wat jongens vol overgave aan het voetballen. Dat leek mij ook wel leuk voor mijn reportage. “Mag het, jongens?”, riep ik en drukte af. Na een paar foto’s staakten ze hun spel en vroegen: “Waarom doet u dat?” “Gewoon voor de lol”, zei ik en toen ze vragend bleven kijken, voegde ik eraan toe: “Voor mijn dagboek. Wat plaatjes erbij is wel zo leuk, dacht ik”. Ze knikten begrijpend. Vervolgens voelde ik iets iets zachts aan mijn benen: een fraaie kat. Ik aaide hem tot zijn grote genoegen en de jongens kwamen er gezellig bij zitten. “Hij is niet bang van u. Hij hoort bij onze school, tenminste soms komt hij de klas binnenlopen…”vertelde er een. “Nou, dan wil hij zeker ook graag leren wat jullie allemaal moeten weten..”zei ik. De jongens lachten. Ze kwamen nu helemaal los en vertelden van alles. Over school en een juf en de televisie maar vooral over voetbal. Ze hadden grote plannen. Profs wilden ze worden en dan heel veel geld verdienen. Het was gezellig zo. “Zal ik dan een voetbalfoto maken? Met jullie vieren en de bal ervóór? Net zoals in de krant”, stelde ik voor. Ja, dat wilden ze wel. En ze stelden zich mooi op met de voetbal keurig ervoor. Ik knipte en zie hier. “Als jullie dan later beroemd zijn, heb ik in mijn dagboek een foto van jullie toen jullie nog jonger waren; dat is mooi!”stelde ik vast en dat vonden zij ook wel, ‘echt beroemd te zijn’ zag je ze denken. En ik ging maar weer eens verder. Hier zijn ze. Leuk, hè?

12 gedachten over “Een echt voetbalviertal

  1. Leuk die onbevangenheid. Spontaan poseren voor de fotograaf. Zou leuk zijn als ze dat vasthouden, ook als ze eenmaal in Ajax 1 spelen.
    Tip (omdat ik er best een beetje trots op ben): ik was uitgenodigd dinsdagochtend foto’s te maken tijdens de pers preview in het nieuwe Stedelijk Museum in A’dam dat zaterdag wordt geopend. Misschien ook voor jou wel interessant: donderdagavond 20.15 op mijn weblog!

  2. Wat een leuk kleurrijk blogje. Het viel me op dat de toekomstige beroemdheden alle kleuren van de regenboog hebben: blond, bruin, rooiig en zwart. Als ze straks beroemd en onuitstaanbaar zijn dan kunnen wij ons afvragen waar die lieve jongetjes zijn gebleven 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s