Wat een film !!

Ik heb gisteren een prachtige film gezien,  Intouchables getiteld. Op zijn Frans dan, hè! Eindelijk weer eens een Franse film. Wij hebben niet al die kanalen op de televisie en de goede zoals Arte bijvoorbeeld zijn er stuk voor stuk vanaf geknabbeld. Maar goed, in een bioscoop is het toch sowieso anders. Het was lang geleden dat ik buitenshuis een film zag. In Hoorn hebben we nu een prachtig filmhuis Cinéma Oostereiland met maar liefst drie zalen. Ik was er maar in één, dat begrijpt u? Maar… ik krijg nu wel danig de smaak te pakken. Wij (en alle anderen, de zaal was helemaal uitverkocht; goed dat we besproken hadden) kregen een speciale ontvangst. Een keurige meneer regelde eerst ‘het opschuiven’ en gelijk had hij, want als je gezellig met z’n tweetjes gaat of met z’n viertjes –ik zeg maar wat- wil je graag naast elkaar zitten en sommige mensen doen maar, laten één stoel open en anderen gaan op het uiteinde van de rij zitten en laten dan weer anderen moeilijk passeren, dom, dom, maar ja, wij wisten van die man, onze gastheer zal ik maar zeggen, dat het voor een uitverkochte zaal was, dus! Toen hij dát geregeld had en wij allemaal zaten, hield hij een kleine toespraak. Hij gebruikte een microfoon, maar moest steeds opzij kijken naar zijn tekst, zodat wij precies de helft verstonden, maar ik vond het wel een lief gebaar. En toen begon de film… ik zeg niks meer. Het is een geweldige film en voor Parijsliefhebbers, zoals Lien bijvoorbeeld en ik zelf, het speelt grotendeels in die prachtige stad en in de zgn. ‘banlieu’. Gaat allen kijken, zou ik zeggen.

15 gedachten over “Wat een film !!

 1. Ja, in Theater Carre werd me ook een stoel gewezen, zo gaat dat tegenwoordig.
  Stoelen zijn er om op te zitten, en niet om leeg te laten.
  En komt een dag dan word je in de bus ook naar je stoel verwezen.

 2. In onze bios draait hij ook. Wij gaan zeker kijken binnenkort. Lekker naar de middagvoorstelling en daarna naar de nieuwe Italiaan. Komt helemaal goed 😉

 3. Ja, een echte feelgood film zoals dat heet. Ik zag hem in Juli bij mijn oudste in Duitsland, en tot mijn schande moet ik bekennen dat het een illegale download was. Nu heeft zij een goede smoes, in Duitsland worden alle films Duits ingesproken, dat is natuurlijk dodelijk voor een film. En legaal was hij nog helemaal niet online. Het was trouwens nog een heel gedoe want er zat geen ondertiteling bij, die kun je dan ook weer van het net vissen maar daar zit veel rommel tussen. Uiteindelijk hebben we maar engelse ondertiteling gekozen. Eerlijk gezegd is het wel zo comfortabel om gewoon gezellig naar de bios te gaan.

 4. Och Hermieneke: Ja, voor jou is dat heimwee natuurlijk.
  Ik ben wel benieuwd of jij het allemaal goed kon verstaan. Maar dat zal wel, hè? Ik niet hoor. Lieve groetjes!!!!!!!!!

 5. Ik kan me voorstellen dat je genoten hebt, al heb ik ‘m zelf niet gezien. Ik heb een paar recensies gelezen en de trailer gezien op JoetJoep. Heeft alles in zich voor een prachtig, boeiend verhaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s