Een nieuw prinsesje

“Wéér een? Daar wist ik niks van. Nee, ik ook niet. Bij wie? Bij onze kroonprins? Een met een A zeker? Prinses Azalea? Prinses Anaconda? Allora? Achmea? Apollonia? ”

Nee lieve mensen, u heeft het allemaal mis. Het is prinses Popje. Haar moeder heet Mare en is heel toevallig mijn kleindochter. En voor prinses Popje ben ik druk bezig geweest een echte prinsessenjurk te maken. Het was moeilijk, héél erg moeilijk. En ik had het weer eens zelf aangehaald. In een onbewaakt ogenblik –die ogenblikken heb ik wel vaker helaas- zei ik tegen Mare, die –ook al toevallig-  haar pop net bij zich had: “Zal ik eens een mooie prinsessenjurk voor het popje maken? Want ik heb een heel mooi paars lapje gekocht. Kan dat wel Mare, paars voor een prinses?” Nou, Mare knikte enthousiast  en zei: “Ja Oma!” En dus had ik het beloofd. Maar het was moeilijker dan ik dacht. Of mijn geduld schoot wat tekort, dat zou ook kunnen. Maar nu is het toch net op tijd klaar, zowaar. En ik heb er ook nog een kroontje bijgehaakt van gouddraad. Dat had ik nog van de drie Koningen van vorig jaar. Aan de achterkant heb ik er lintjes aan gezet, zodat het strakker aangetrokken kan worden als het te veel uitgerekt zou raken.  Slim hè? En nu? Vergeten is al dat uithalen en puzzelen, nu ben ik apetrots. Zo iets moois heb ik nog nooit gemaakt op haute couture gebied dan. Zo prachtig, zo prinsesselijk, zo koninklijk zelfs. Ik wist niet dat ik het in mij had. Ik had er dan ook een tijdje een hard hoofd in, dat het zou lukken. Maar wat doe je als je het beloofd hebt? Doorzetten, nietwaar. Ik ben zo benieuwd of Mare het ook zo mooi zal vinden. En de andere Oma zal vast erg jaloers zijn, denk ik stiekem. O nee, dat is maar een grapje, hoor. Wij kunnen het goed met elkaar vinden en zij kan alles veel beter dan ik. Alleen mijn fantasie is sterker, denk ik wel eens. Maar ook dat verzin ik misschien wel.  Nou ja… de japon is echt in ieder geval.

10 gedachten over “Een nieuw prinsesje

  1. Wauw Therese! Diepe buiging uit respect. Ik vind het schitterend geworden en ik denk dat Mare even stil van bewondering zal zijn. En tuurlijk is die ander oma stikjaloers. Zou ik wel zijn als een van de andere omaas zoiets zou kunnen. Dat zou hele zware concurrentie zijn 🙂 Misschien word je wel benaderd om iets voor de koninklijke triple A te mogen ontwerpen!

  2. Nu zal Mare wel om een garderobe voor haar pop gaan vragen. Want ja, dit is natuurlijk schitterend gemaakt. Het is een flink prinsesje; zeker geen Prinses Anorexia.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s