Nee hoor, een zwembroek

Oei oei, ik schaam mij een beetje. Het was maar een geintje, beste lezers. Daarentegen is het misschien ook wel een leuke uitvinding. Maar de bedoeling was een broekje te breien voor een negerpop, een jongetje, die ook al uit mijn handen is gekomen.  Uit een boek dan, hè? Van die twee jongens Arne en Carlos. Zij geven de breipatronen en wat voorbeelden en verder kan je er rustig los op fantaseren. Nou, u begrijpt wel, dat dit voor mij gesneden koek is, spekje voor mijn bekje enzo. Even samengevat: ik begon met zo’n twintig kleurige (gelukbrengende) Russische hamsters, daarna een gevulde Kerststal en nu de poppen. Ik ben nu al aan mijn vierde bezig en ook heb ik een stapel kleertjes gebreid, sommige af en aan andere moet ik nog wat doen. Het gaat er bij mij rommelig aan toe, maar dat kan mij mooi niks schelen.  Binnenkort zal ik wel eens wat foto’s maken van de toestand tot nog toe. Maar nu het broekje dus. Ik deed de donkere jongenspop zijn broekje aan, zette hem naast een roodharige meisjespop en probeerde een foto te maken.

Nou zeg, het werd onmiddellijk ruzie. De roodharige wurmde zich naar voren om er toch vooral duidelijk op te staan. “Ga opzij jij met je hand; zo kan niemand goed mijn broekje zien…”, hoorde ik. En het was zo. De negerjongen legde zijn hand voor de roodharige en ja hoor, duidelijk is nu zijn broek te zien en zijn knappe kop. Hij moet overigens nog wat geknipt en gekroesd worden, zijn haar dan. Nou moe, zo klein en toch al ruzie maken. Binnenkort hoort en ziet u meer van ze.

15 gedachten over “Nee hoor, een zwembroek

  1. Hermieneke, ik denk dat ik nu zelfs wel Kerstballen zou kunnen breien… maar poppen (en kleertjes) vind ik leuker. Het was eerst (en soms nog) heel moeilijk met al die pennen en meerderen én minderen én wat al niet, maar dan opeens was het toch een pop of een trui of een broek, hahaha!

  2. Het was een grappig geintje en ik liep er in. Het had gekund 🙂
    Ik bewonder niet alleen je breikunst, ook het doorzettingsvermogen en de fantasie die je aan de dag legt. Je kleinkinderen hebben zeker geen gebrek aan poppekleertjes?
    Ik zou mijn pet ook voor je afnemen maar dan moet ik er eerst een breien.

  3. Ik was er compleet ingetrapt toen je me afgelopen weekend je duo-eiwarmer liet zien. Ik dacht (in mijn zalige naïeviteit) dat je echt een dubbelwarmer aan het breien was… want dat zei je… en het leek me wel een goed plan. Een wereldpremière als het ware. Maar nee, tóch een poppenpantalon dus. Afijn… hey Mam!

  4. Nou, een beetje klopte het wel hoor; het is toch een jongensboek. 😉 Maar ik voel me niet dom dat ik er ben ingetrapt. Jij maakt in ons onze kinderlijke nieuwsgierigheid los en daar past geen ongeloof bij; alles is mogelijk in Therese-land. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s