Gauw gauw… een stukje

Waarom gauw? Omdat u anders misschien denkt dat ik nog steeds in de lappenmand zit en dat was maar eventjes, in ieder geval niet zo echt lang. Welnee, ik zit vrolijk Kerstballen te breien. Ik ben al aan nummertje negen. Na het voltooien van mijn 8e vroeg Kwaster (echtgenoot) opeens: “Ben je nu klaar?” Ik keek hem stomverbaasd aan en zei: “Klaar? Ik ben net begonnen”. Ja, hij moet toch onderhand weten dat als ik ergens de smaak van te pakken heb, ik niet meer te remmen ben. Dat zit in de genen. Mijn moeder heeft dat ook. Zij kreeg achterkleinkinderen en er kwam een stoet van beren uit haar handen, beertjes, hondjes, poppen en je kunt niet zo gek bedenken of zij maakte het. Onze fantasie slaat als het ware op hol. Maak je zo’n soort hondje, komt er al een heel ander hondje in je brein op. Bij mij is dat nu bij de Kerstballen. In mijn hoofd zitten er ook al een boel en er zullen nog meer fantasieballen volgen, zeker weten. En waarom vraagt Kwaster dat nu? “Gewoon”, zegt hij “ik wilde weten of je klaar was”. Nou ja zeg. En hij heeft er alleen maar baat bij. Hij kan alle dagen voetbal kijken, zappen zoveel hij wil, nou ja, hij is daar helemaal vrij in. Is toch geweldig voor een man, als zijn vrouw alles goed vindt? En straks kan hij meegenieten van een boom vol met prachtballen, al die kleine frutsels laat ik weg en zo is het weer eens wat anders. Zóu je denken… mannen, wonderlijke wezens, vind ik zo maar.

19 gedachten over “Gauw gauw… een stukje

  1. Aan Kwaster: Mischien kunn je er nog wel een keer mee voetballen😃 (ps: je hebt het niet van mij hè, ik wil geen mot met Th)

  2. Hoeveel doe je er zo gemiddeld per dag? Je hebt er toch wel wat nodig om de boom een beetje te vullen. kwaster kan nog even doorzappen denk ik zo.

  3. Als je Kwaster nou een klein taakje geeft in het geheel, bijvoorbeeld de ballen opvullen, dan krijgt hij misschien ook de smaak te pakken. Ik laat P hier bij het kerstboomnaaien steeds de draad in de naald doen, dat kan hij heel goed.

  4. Zeg Therese, ik vind mannen niet zo zeer wonderlijk als wel ondankbaar. In dit geval een duidelijk voorbeeld. nu ja, als ie verder maar lief is en of grappig, dan knijpen wij vrouwen al gauw een oogje dicht. leuk die kerstballen, by the way

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s