Ziehier, de ballen

Het schiet al lekker op, het Kerstballenproject. Ik heb er al elf klaar. Ik vind het geweldig om te doen. Zo heb ik er één klaar, zo staat de volgende op de vijf pennen. Ja, ik brei met vijf pennen, knap hè? De laatste, dat is een waar klapstuk. Acht blauwe hyacinten met blaadjes in een pot, was geweldig moeilijk, maar het is gelukt. Als je dan nagaat dat ik ongeveer een half jaar geleden alleen met twee pennen rechttoe rechtaan kon breien en meer niet, heb ik mijzelf heel wat bijgeleerd. En dan nog iets: op de lagere school kreeg ik hooguit een 6 min voor Nuttige Handwerken. ZO nonnen, zusterdames, jullie lessen waren gewoon helemaal niet leuk! Dat was het probleem. Een bleek roze washandje moest ik breien nota bene. Een steekje fout en hup, daar ging bijna een halve washand. Zit er eens een foutje in mijn bal, dan verzin ik daar gewoon iets slims op. Hier komen dan de nieuwe foto’s. Vind u vast leuk om die even te bekijken. Sommigen heb ik van een patroon en anderen heb ik zelf verzonnen.  

23 gedachten over “Ziehier, de ballen

 1. Ik vind ze prachtig!
  Heel knap!
  Ik zou wel een bestelling willen doen:
  4 teckels die ietsje meer op een poes lijken,
  3 rozerode-rozen
  en twee hyacinten in pot 🙂

 2. Knap hoor zegt mijn lief. Ze vraagt alleen waar je die5e pen gebruikt. Ze heeft het over een lusje mee overwippen of zoiets…

  • Hahaha, die Frans. Ik brei met 4 pennen = hetzelfde eigenlijk als met 3. Met de 5e wip ik over, heel goed, je weet wel insteken omslaan doorhalen af laten gaan, dat doe ik dus met nummertje 5.
   Groetjes aan je lief.

 3. Prachtig Thérèse! Je kunt straks een boom vullen. Een piek breien vind ik een goed idee van Ria. Met staalwol misschien? 🙂
  Die handwerklessen kregen wij ook van de zusters. Een onderbroek naaien met de hand, van gladde katoen. Mochten we ook nog kiezen tussen een roze en blauwe…..
  De mijne is nooit afgekomen.

 4. Ik vind ze schitterend. Echt heel mooi. Ik zag van de week ook gebreide strikjes voor in de boom. Ze waren een beetje kleurloos maar dat is zo te verhelpen toch! Ik heb er een foto voor je van genomen en inmiddels op je FB tijdlijn geplaatst. Misschien lekker als je even niet rond maar recht wilt breien 🙂

  • Als je kan mazen -wat ik ook pas geleerd heb trouwens- kan je er ook wat motieven op maken. Alleen strepen wordt misschien wat saai, misschien ook helemaal niet. Bij mij is het weer een allegaartje geworden, maar ik wilde dan ook van alles uitproberen. Het is ontzettend leuk. Ben benieuwd of het bij ééntje blijft, haha.

  • Haha, ik bedoelde dat áls ik Koos zou breien, het wel iets moois moet zijn. De roosjes zijn leuk hè? Misschien brei ik er nog wel een in andere kleur(en). Groetjes.

 5. Ik vind het een prachtig idee, gebreide kerstballen, en ze zijn echt mooi! Maar ik kan het niet en mijn lief vindt het vreselijk werk. Mijn voormalige echtgenote kon heel goed breien (ik loop na 15 jaar nog steeds op door haar gebreide sokken), maar die kan het niet meer door artrose in haar handen.

 6. Dat moet degelijk materiaal geweest zijn, die sokken. Het idee van Kerstballen breien is niet van mij, hoor. Wel heb ik veel ervan naar eigen idee gemaakt. Maar ik moet je zeggen dat ik ook nooit gedacht had dat ik nog eens zo iets moeilijks zou doen én zou kunnen. Maar het is wel heel leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s