Het vlinderplaneetje(1)

Voor kinderen en jeugdige mensen, een soort sprookje

“Jullie weten wel hè dat wij, mensen, op een grote planeet wonen, die de Aarde heet. Die is zo groot, dat je kan lopen wat je wilt en er toch niet afvalt. Ook wonen er verschrikkelijk veel mensen op, maar ook reusachtige dieren, bijvoorbeeld olifanten en giraffen en tegelijk heel kleine kriebelbeestjes  zoals fruitvliegjes, miertjes en piertjes. Ook heb je er planten, struiken en bomen, ook al in het klein en in het groot. Maar ja, het meeste weten jullie al, nietwaar? Of willen jullie nog wat van de aarde vertellen?  (publiek: …ja.. joe ..neuh… ik… ik, hij juf, hij weet heel veel… u mag ook, hoor, beste lezers…) 

Maar ik wilde jullie nu wat vertellen over een heel klein planeetje, eentje zo groot als… uh… ja, ik heb het, als een middelgrote Kerstbal. Weet je, kinderen, ik kan zelf planeetjes breien, maar alleen als ze niet zo groot zijn. Op deze ben ik toevallig heel trots. Kijk maar eens goed. Er leven maar vier (4) vlinders op en er groeien alleen wat witte bloemen, omdat het er zo koud is, lieve schatten. De vlinders zijn ook licht van kleur, lichtgroen, idem blauw, violet en zachtroze. Zij hebben zich op die manier aangepast aan dat kille br… planeetje. Er is wel een mooi diepblauwe sterrenhemel, zien jullie wel? Nee? Dan moet ik er met gouddraad nog wat bij borduren. Ze leefden daar met z’n viertjes heel gezellig. Er kwam genoeg honing uit de witte bloemen voor vier man uh… vlinders, bedoel ik, maar ze moesten er wel snel bij zijn, want de zon scheen daar maar krap één uur per dag, precies om twaalf (12) uur ’s middags. Daarna werd de honing veel te hard. En wat deden zij dan de rest van de dag, zullen wat slimmeriken onder jullie denken. Nou…daar moet ik eens over nadenken, want ik weet het niet. Laten we zo afspreken, dat er een vervolg komt (morgen of overmorgen) en dat jullie én mijn lezers, hoop ik,  mij wat op weg helpen met de rest van het verhaal. Oké?????  (wordt vervolgd)

(Pssst er komt een vuurrode vlinder bij en weten jullie iets erbij te verzinnen? Ik ben even helemaal vastgelopen, zodoende.)

7 gedachten over “Het vlinderplaneetje(1)

  1. Jeetje Thérèse, een vuurrode vlinder. Verhitte de honing tot vloeibaar? Ontwierp kachels om de zon te vervangen ? Ik roep maar wat maar jouw fantasie kan overal wat van maken.
    Ga door!

  2. Een rode vlinder bij? De opkomst van het socialisme/communisme op de planeet? Alle honing is van de staat en die gaat het dan verdelen. En wat er dan gebeurt, weten we eigenlijk al…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s