Het piekje

december 2012 113december 2012 112december 2012 134Terwijl de ene bal na de andere van mijn breipennen kwam, dacht ik opeens: “O jeetje, de piek… nou dat doen we toch ook eventjes”. Want er stond ook een patroon in het betreffende boekje, dus dat zou een makkie zijn, zo dacht ik.. Ik had tenslotte al ongeveer 17 ballen gebreid, ben even de tel kwijtgeraakt, dus zo’n piek ach dat is gauw gepiept, dacht ik weer eens al té optimistisch. Enfin, ik koos leukere kleurtjes dan men in het boekje deed, breide een fraaie onderste helft, daarop een wit bolletje en toen… toen was hij bijna af, maar niet dus. Met een minimum aantal steken, 8 stuks, moest ik nog 25 toeren breien. Maar wat gebeurde? Het breisel ging draaien, de naalden tolden in het rond, ik kon er helemaal geen wijs meer uit worden, ik breide nog wat in het wilde weg, met de moed der wanhoop, maar het werd een steeds raardere kluwen. “Ik kan het niet, zo gaat dat niet, dat wordt niks…”, riep ik wanhopig. “Kan je het niet verder haken?”, riepen vader en zoon mij toe. Nee dus. Toen kreeg ik een lumineus idee. Ik pakte het elektriciteitsdraad, dat mij ook al geholpen had bij de Kerststal vorig jaar en riep: “Ik steek er gewoon wat draad in en daaromheen draai ik flink wat wol. Rustig maar, is zo gepiept”. “Nee, nee… dat gaat los, doe dat nou niet…” paniekeerden opnieuw vader en zoon. Wel lief hè, dat medeleven?

december 2012 129Ja, een mens moet zo af en toe vindingrijk zijn, want intussen stond de boom al met lichtjes en… ballen. Nou, ik zal u zeggen, van een afstandje ziet hij er prima uit. Desnoods brei ik volgend jaar een wat grotere, maar nu staat er een prachtige boom vol met ballen en een piekje.

PS Misschien brei ik er nog een paar, ballen bedoel ik, maar echt nodig is het niet. Een geruststellende gedachte, haha.

10 gedachten over “Het piekje

  1. Ah, ik zie mijn favoriet, die met roze /rode bloempjes op een mooi plek hangen. Goed in het zicht, fijn. Zeg Therese, waarom heb jij geen echte kerstboom, dat ruikt zo lekker

    • Dat zou een lang verhaal zijn. Dit jaar keek ik weer naar niet te dure bomen en wat zag ik: meer piek dan boom als je het begrijpt. En ik had net zo veel ballen gebreid, dat dáár geen plaats voor zou zijn of ik moest er genoegen mee nemen als ze allemaal op een kluitje zouden hangen.
      Verder… misschien schrijf ik er nog eens een logje over. In ieder geval ben ik niet zo panisch voor uitvallende naalden als sommige mensen wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s