Een drukke dag voor Mare

 december 2012a 015december 2012a 003

Het zal je maar gebeuren als meisje van 5 jaar (binnenkort 6, maar goed…) dat je op één middag voor je turnclub in de gymnastiekzaal op de foto moet én erna, bijna meteen, gaat afzwemmen voor je B. Waarom is dat druk? Nou, ik die het meegemaakt heb, zal het u vertellen. Eerst naar de gymzaal, gewone kleren uit en wedstrijdpakje aan voor de foto. Dan na lang wachten, intussen gewoon lekker wat koprollen, eindelijk op de foto mogen, terwijl haar vader steeds wat nerveus op zijn horloge keek. Eindelijk dan was de foto genomen. Haar moeder kon er die dag niet bijzijn. Dus Mare en ik snelden naar de dameskleedkamer om de kleren weer aan te trekken.

december 2012a 023 december 2012a 029

Vervolgens ‘hup hup’ naar het zwembad. Daar renden wij weer naar een andere kleedkamer om de gewone kleren te verwisselen voor de zwemkleren en het zwempakje. Na het gekleed zwemmen die natte dingen weer uit en verder zwemmen. Tjonge, ik Oma kreeg het er warm van en het was er al bloedheet, maar Godzijdank bleef Mare nogal kalm. Misschien is zij dat meer gewend in deze bijna altijd drukke tijd. Ik zelf zou er niet aan moeten denken en wie weet wat ik gedaan zou hebben. Als enige met een zwempak op de foto helemaal in de war en in tranen? Maar goed, het is allemaal gelukt. Ik zal u wat foto’s laten zien. Na afloop was ik beretrots, hoor, zo’n klein prulleke dat zo goed kan zwemmen en ook nog als één van de beste kan turnen. Een Oma en ook een Opa mogen dat,  trots zijn, dacht ik, ook héél erg trots (en opgelucht ook al).

december 2012a 031En ook al op de rug…

14 gedachten over “Een drukke dag voor Mare

 1. Warm en veel lawaai, pfff voor oma ook een hele onderneming. Gelukkig met een goed resultaat, Natuurlijk mogen oma’s en opa’s trots zijn, altijd! 😉

 2. O ja, een heerlijk gevoel trots zijn op je kleinkinderen. Triomfantelijk bijna. Maar slopend ook voor onze arme omalijven 🙂
  Is ze te herkennen op de foto’s? Welke is ze, de onderste rij?.

 3. Hahahahaha, en oma’s mogen ook lekker grapjes maken. Met zwempak en verwarde haren op de foto…. Maar ik ken het omatrotszijngevoel en zelfs als ik het bij jou lees voel ik het met je mee. Wat zijn ze leuk, lief, mooi, goed! Kleinkinderen zijn super. Maar jij bent ook een superoma natuurlijk 🙂

 4. als ik het lees word ik al moe, maar knap hoor. Van jullie allebei. Moest jij niet alle zeilen bijzetten om niet in snikken uit te barsten? Ik herinner mij nog dat ik, toen mijn dochter lang geleden moest afzwemmen, de tranen met moeite kon binnenhouden. Zo’n kleine frummel in die enorme bak met water. Met dat watertrappen vooral, ach gossie

  • Ik ben ook nogal van gauw huilen, maar nu waren er zoveel kinderen, dat ik steeds maar moeite moest doen om kleindochter te kunnen zien, de balangrijkste natuurlijk tussen al die zwemmende kindjes. Maar ik vind het ook heel mooi zo’n uk in al dat water en nog op de rug ook al.
   Dag Aleida, weer bedankt voor je reactie. Liefs Th.

 5. Ik ben nog geen oma maar het lijkt nog maar zo kort geleden dat ik dit met mijn kinderen heb meegemaakt. Dat van hot naar her rennen ook. Gelukkig bleef ze zelf rustig dat scheelt een hoop. En natuurlijk ben je trots! Het zijn toch kindermijlpalen.

 6. Tjonge wat een volle agenda al, gelukkig is dat niet alle dagen zo. En gelukkig bleef Mare er zelf ijskoud onder terwijl oma de vlammen uitsloegen. Gaat ze nog verder voor C of is het zo welletjes?

 7. Prachtig om dat mee te mogen maken. Ik heb het zelf moeten doen vanaf een afstandje. Jong he dat ze al zo kunnen zwemmen. Ik heb Rixte wel toen ze vier was een aantal keren van ballet kunnen halen. het zweet stond me toen al op de rug. Laat staan in zo’n warm vochtig klimaat van een zembad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s