Legpuzzels

december 2012b 088Ach die puzzels van wel 1000 stukjes, dat leek mij altijd een vreselijke straf om die te moeten maken. Heel lang geleden, toen onze jongens nog kleine mennekes waren,  maakten zij op geregelde tijden wel eens een puzzel. Ik kreeg dan altijd zin om mee te doen, maar dat was niet sportief, vonden zij, want ik was al een groot mens en dit was een kinderpuzzel. Het gebeurde toen dat ik zomaar voor mijn verjaardag of zo, een grote mensenpuzzel als cadeau vroeg. Het werd de Kaasmarkt van Alkmaar. Moeilijk, moeilijk!! Heel veel dragers, met allemaal witte hoedjes, geloof ik en ook al heel veel stapels allemaal gele kazen. Als ik mij wel herinner, ben ik eruit gekomen met heel veel hulp. Eerlijk gezegd denk ik dat man en zoons hem (af)gemaakt hebben. Mijn ambitie was over en uit.

januari 2013 a 023Nu heb ik kleinkinderen en die vinden puzzelen soms dan best leuk, vooral Rein. Ik koop er af en toe eentje bij de Kringloop en natuurlijk worden ze steeds een graadje moeilijker.  Nu is het stadium begonnen dat ik toch ‘even’ wil controleren of de puzzel compleet is en als dat zo is, maak ik hem nog eens ‘blind’, zonder voorbeeld dus, voor alle zekerheid. Laatst had ik twee puzzels gekocht, allebei van Puk van de Petteflet, maar niet hetzelfde. Ik ben toevallig nogal dol op Annie, maar ook zeker op Fiep Westendorp . Dus dat was echt leuk puzzelen.  Opeens kwam ik op het idee weer –na 30 jaar?-  weer eens zo’n puzzel te proberen. Ik voelde echt drang van binnen, gelijk de spin Sebastiaan. “Maar Kwaster”, zei ik, “ik wil wel een leuke, hoor. Niet zo’n Zwitsers landschap of bomen met allemaal verdacht veel op elkaar lijkende blaadjes of een zee met witte bootjes en een lucht, bèh, hij moet wel geinig wezen”.

Nou, wij met mijn drang naar de Kringloop. Stapels en stapels dozen lagen daar, van wel 2500 stukjes, maar… allemaal even vervelend. Toch hebben wij er een uitgezocht, een ouderwetse kleine, gewoon voor de lol (zie hierboven) en toch maar voor € 1.20 een duizendstukjesgeval, een havenstadje met bootjes en auto’s en een beetje zee en een klein stukje lucht. Oei oei, het zal mij benieuwen.

januari 2013 a 030

Achter de categorie Hobby moet voorlopig wel een vraagteken, hoor!

Advertentie

10 gedachten over “Legpuzzels

  1. Mooi logje. Van Fiep, dat moeten wel gezellige puzzels zijn 🙂
    Grote legpuzzels, daar was ik dol op, hoe meer stukjes hoe liever maar het gebrek aan plaats was lastig. De link is me zeer welkom, dank je wel Irene. Ik ga er absoluut weer aan beginnen.

  2. Ik bewonder mensen die het geduld hebben om dit pietenwerk te doen. Voor hun plezier ook nog!
    Zelf zou ik na een half uurtje tobben de hele doos met stukjes door de kamer schoppen, maar dit terzijde.

    • Pas thuis zag ik hoe kleine rotstukjes het waren. Dus hahaha misschien geef ik ze ook wel een rotschop; we zullen zien. Maar ik weet nu al zeker dat Hans er niet vanaf kan blijven, dus hij groeit al terwijl ik er niks aan doe.

  3. dat is idd een probleem als je met een hele grote puzzel bezig bent, waar laat je die. Mijn tante had een grote plaat waar de puzzel op lag en die werd onder de bank geschoven. Aan luchten en dat soort dingen had ik ook altijd een hekel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s