Yorkshire puzzel (2) *

januari 2013 a 027Zoals ik intussen  al verteld heb, is deze 1000 stukjespuzzel (en andere ook waarschijnlijk) in het geheel niet voor mij weggelegd. Maar ik ben nu wel te weten gekomen, WAAROM ik mij zo ontzettend kon vergissen. Ik maakte n.l. die lollige Fiep Westendorppuzzels van 70 stukjes –voor de kleinkinderen, hè?- en dacht het volgende:  “Als ik 70 stukjes in elkaar kan krijgen, is een 500 of 1000 st. puzzel niet moeilijker, maar ben je er alleen langer zoet mee, wat je dan een paar dagen plezier bezorgt en niet maar een half uurtje.

januari 2013 a 120MAAR… dat is helemaal niet zo. Die grotere zijn wel degelijk véél moeilijker én omdat je ook nog eens eeuwenlang tegen dezelfde afbeelding aan zou moeten kijken, zou het onnoemelijk saai kunnen worden, MITS ik het gedaan zou hebben. Want… nu komt de aap uit de mouw: ik ben wel degene geweest, die de puzzel gekocht heeft (voor maar € 1.20 gelukkig)  maar diezelfde persoon, ik dus,  was ook zo verstandig om meteen te besluiten niet eens aan zo iets ondoenlijks te beginnen, omdat voor iemand als ik er NOOIT een einde aan zou komen. Enige zelfkennis is mij niet vreemd. Wél is intussen Kwaster er al dagen mee bezig, soms blij, soms wat minder, hoewel ik hem verzeker dat hij hem zo nodig rustig een schop mag geven. Bovendien heeft zoon Martijn nu een puzzel gekocht van twee duizend stukjes. Ik heb ‘m (de puzzel én Martijn)  nog niet gezien, maar ik stel mij zo voor dat die stukjes zo klein zijn dat ze met het blote oog helemaal niet waar te nemen zijn óf de puzzel zo groot dat je hem op de vloer moet maken, omdat geen enkele tafel  groot genoeg kan zijn. Enfin, we zullen zien.

januari 2013 a 108januari 2013 a 110Intussen heb ik zelf genoeg afwisseling op dit gebied. Pas nog heb ik o.a. een Monet gemaakt, een van mijn lievelingsschilders, een grote coupe ijs met chocoladesaus, twee parkieten in een sierlijke kooi, omringd door bloemen en er zijn er nog duizenden anderen, ook speciale winterpuzzels voor de liefhebber. Nu nog niet al té verslaafd raken en dan heb ik er toch weer wat van geleerd.  

* Niet te verwarren met Yorkshire terrier.

januari 2013 a 115januari 2013 a 111januari 2013 a 112januari 2013 a 106januari 2013 a 096

Advertentie

16 gedachten over “Yorkshire puzzel (2) *

  1. haha, jeej, zeg, ja, ik zei het al vaker, jij liever dan ik! Ik heb daar het geduld en de inzicht niet voor, mijn nichtje Vivian van 3 kan het al aardig!

  2. Je hebt je familie maar mooi aangestoken. Zoon Martijn zie je voorlopig niet denk ik. In ieder geval niet voordat hij klaar is met zijn 2000 stukjes 😉

  3. Haha, die puzzel met ofwel onzichtbare stukjes ofwel een vloer vol puzzel, je brengt het weer treffend. Ik vraag me ook altijd af waar mensen hun puzzel laten als ze gaan eten, of hebben ze overal in huis tafels staan?

  4. arme jij, 1000 losse stukjes, al zitten ze in bakjes. ik moet er niet aan denken en vind 70 ook meer dan zat hoor. Denk ik, want in geen tig jaar gepuzzeld. Ik heb mijn weekend beter doorgebracht, lekker op de bank naar de schaatsers kijken (nog steeds die oude keukenstoeltjes!) met de sneeuw horizontaal door de straat, en naar de tenstoonsteling over Van Eyck

  5. Heerlijk. Puzzelen. Het zijn van die vlagen in je leven maar vaak later de leukste om aan terug te denken. Je moet nl. echt niks beters te doen hebben om eraan te beginnen. Wij hebben een grote vilten lap die je om een koker kan rollen. Opgerold kan je hem dan wegleggen. Werkt geweldig!

  6. Het vervelende van zo’n puzzel is dat je er dagen mee zoet bent en als hij klaar is moeten de stukjes de doos weer in. IK heb het nooit leuk gevonden, ook als kind al niet. Alleen een puzzel van Bommel en Tom Poes kon ik wel waarderen.

  7. @Aleida: Ja, samen gingen ze 3x zo snel. En ik hoorde vader tegen zoon zeggen: “Zeg maar als ik je MOET komen aflossen!” Haha. Puzzel ligt nog op een tafeltje, met plank erop dat Koos er niet op kan gaan liggen. Nou, het is niks voor mij, hoor. Die op d computer vind ik nog wel leuk zo af en toe. Groetjes daar. Th.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s