De dooi en de koningin

januari 2013 a 251

Afgelopen zondag begon het hier te dooien. Maar aangezien dat gepaard ging met akelige regenbuien, had ik alleen binnenshuis een foto hiervan gemaakt. De volgende dag scheen de zon echter en omdat ik zowel het IJsselmeer als het dorp in winterse sferen vastgelegd had, wilde ik datzelfde doen met de grote dooi. Dat hoort er bij. En toen Kwaster ook nog zei: “Het zou best eens kunnen dat de sneeuwklokjes en de krokussen nu de grond uitspringen..”, wist ik niet hoe snel ik naar buiten moest komen. Mijn huishoudplannen schoten met een reuze vaart naar de achtergrond. En ik heb de sneeuwklokjes gevonden, niet in mijn eigen tuin nog, maar wel in andermans tuinen. Ze stonden volop te pronken in de sneeuw, want de dooi ging hier helemaal niet zo hard als ik wel dacht.

 

 

 

januari 2013 a 239januari 2013 a 254januari 2013 a 254 januari 2013 a 255januari 2013 a 256januari 2013 a 259januari 2013 a 262

Ja, nu is alle sneeuw wel weg, maar gisteren, toen ik een logje wilde schrijven, geïllustreerd met mijn foto’s, kwam er iemand tussen, die zo nodig plotsklaps een toespraak wilde houden. Om 19.00 uur. Waarover? Dat zou nog geheim zijn, ware het niet dat iedereen er al de mond vol van had, op de TV natuurlijk. Om klokslag 7 uur werd het toespraakje van de koningin dan uitgezonden. Voor joker eigenlijk dus. Ik vond dat wel sneu én tevens nogal onbeschoft van het televisietuig. Ja tuig, het moet mij maar eens van het hart. Daarom kom ik nu pas met mijn dooifoto’s. Kwaster heeft nog een poging gedaan om wat ijsschotsen te fotograferen, maar die waren hier in de buurt nog niet. Welnu koningin majesteit, dat het voor u maar gauw 30 april moge worden, dan bent u er vanaf en kunt u misschien nog gewoon wat lol gaan maken.

januari 2013 a 269

Advertenties

10 thoughts on “De dooi en de koningin

  1. Ja en de helleborus schudt even met haar bloemenkopjes en gaat dapper verder met mooi staan te bloeien. Niet stuk te krijgen. Ijskonijn heeft een negatieve betekenis, maar voor mij is het een troetelnaam voor Beatrix. Ze heeft het zo lang goed gedaan.

  2. nog geen sneeuwklok gezien maar misschien moet ik beter kijken. Leuke foto’s hoor van de dooi en de koningin heeft het al die tijd knap gedaan al hoeft het koningshuis voor mij ook niet zo nodig. Al geven/gaven die vlaggen altijd wel een koninklijk tintje aan mijn verjaardag ;0)

  3. moest ik in ’80 wennen aan Beatrix, nu weer aan W-A. Een rol zoals Beatrix had met de formatie enzo heeft hij niet meer, de baan is flink uitgekleed. Zakelijk leverde het nogal wat op, maar het kostte en kost dan ook wat. Elke 4 jaar met vlaggetejs zwaaien, zoals in Amerika, vind ik ook geen goeie deal en we moeten toch wat. Dus dan maar dat koningshuis. Het geeft eens wat te zeuren en ook dat is een aardige traditie.

    In de tuin nog geen blommetje gezien, al wel wat groen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s