Werk in uitvoering

februari 2013 138maart 2013a 041

Ofschoon wij nu een nieuwe paus hebben, ga ik toch gewoon verder met mijn plan, een logje te schrijven. Want ja, wat moet ik er verder mee? Niks. Precies.  Ik ben nu al weer wat bezig op mijn atelier en misschien wilt u er wat van zien? Het is nog allemaal zoeken en proberen, want ik wil eigenlijk een nieuwe weg inslaan.  Voorlopig zijn het dan ook kleine schetsen, idem tekeningen en doekjes. Misschien probeer ik opeens een wat groter doek, misschien zoek ik nog een tijd door. Wie zal het zeggen?

maart 2013a 055Maar goed, ik bén weer bezig en dat is al heel wat. Het is een raar vak, hoor. Het is soms net alsof je wéér van vooraf aan moet beginnen. Onzeker ben ik, alsof ik nog nooit geschilderd heb en soms denk ik opeens: “Misschien is het wel OP, het zou toch kunnen?”  Enfin, ik probeer het maar wat luchtiger op te vatten; dat lijkt mij nog het beste. Hier wat indrukken…

maart 2013a 049maart 2013a 052

10 gedachten over “Werk in uitvoering

 1. Dat gaat zeker lukken! Ik zie landschapjes in Therese-kleuren. Heb je het wel eens en Plein-Air geprobeerd? Lekker op een mooie dag naar de duinen, het liefst net als David Hockney dat doet (maar die trok Noord-Yorkshire in) met een chauffeur die ook je spullen voor je neerzet en je af en toe verwent met een warm bakje drinken, al dan niet met een koekje erbij, en dan de hele dag kijken, fotograferen en kwasten?

 2. Die rechts beneden vind ik wel mooi. Een paar bomen in een mysterieuze plas water… Met muziek maken heb je dat ook af en toe. Dat elke noot klinkt alsof je een beginner bent. Of juist dat je in al je cliché’s terugvalt.

  Ik heb gemerkt dat ik muziek moet bedenken zonder gitaar in mijn hand. Hoe werkt dat bij jou met schilderen? Krijg je een idee in je hoofd, of moet je beginnen en zie je dan pas wat het wordt?

  Het voelt vooral heel vervelend als het niet wil, dat weet ik wel.

 3. ja, ik weet niet, tuurlijk is het spannend wat je laat toch emotie zien en zo, zo zie ik kunst tenminste.
  En de ene keer slaan dingen beter aan dan een andere keer.

  Maar zo ervaart iedereen het anders natuurlijk, en op? ach, dat zal best meevallen!

 4. Het ziet er alvast ‘fleurig’ uit. Maar als je nog zoekende bent … misschien komt die stoot inspiratie zo in één keer! Ik vermoedt als de lente eindelijk eens doorbreekt … 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s