Naar het bos

april 2013 286Wij hebben hier maar één bos dichtbij. Eigenlijk voldoet het niet aan mijn maatstaven wat een heus bos moet zijn. Maar dat zal wel komen omdat ik -afkomstig uit Brabant- weet wat echte bossen zijn.  Dit is een soort van ‘polderbos’, maar goed, we doen het er maar mee. Het is verder best mooi, hoor. Je kunt er gezellig wandelen. Het was hier heel mooi weer vandaag en daarom was het nogal druk daar. Gelukkig heb je nog wel wat rustiger gedeeltes en daar liepen wij genoeglijk wat te kletsen, te kijken en  wat foto’s te maken. Het begint nu toch echt te komen de Lente. Overal zag je hele velden vol met speenkruid, al meer groen en hier en daar wat bloesem.  Ja, het begint eindelijk. Joepie!!

april 2013 279april 2013 282

Advertenties

15 thoughts on “Naar het bos

  1. ja, nu je het zegt besef ik ineens dat ik ook geen echte bossen ken. Maar evengoed, wandelen is altijd leuk, ook al zijn het kleinere bosjes, en hoera, de lente!

      • O leuk ja, een webloggerscaroussel. Jij komt bij ons op vakantie, Renesmurf gaat naar Breda en dan moeten we nog iemand vinden die bereid is naar Winschoten af te reizen. Misschien iemand die moet bijkomen van een overdosis bossen. Maar niet ik 😉

  2. Inderdaad Therese: niet elk bos is echt een bos, want er horen smalle paden in die kronkelend (n)ergens heen gaan, dikke stammen van oude bomen, lekkere luchten van naaldbomen, stilte behalve vogels en geritsel en nog veel meer. Meestal is een bos een zootje bomen of gewoon een park. Daarom ga ik vrijwel elk jaar naar Zuid-Limburg. Het Mastbos is ook mooi, maar daar is t zo lastig komen zonder auto

  3. @Irene: Ja, een heel goed idee. Ik zie het al helemaal voor me. Maar misschien nog moeilijk om iemand naar Winschoten te krijgen? Hoewel Renesmurf dit niet moet horen natuurlijk, hahaha.

  4. Ik kom van de Veluwe en ik mis de bossen ook. maar vlak bij huis hebben we een klein bosje en met een beetje goede wil kan ik daar wel een half uurtje in rond lopen zonder steeds hetzelfde pad te moeten nemen. Ik begrijp je helemaal. Ik doe mij daar ook te goed aan al het ontluikende.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s