Avontuur (vervolg)

april 2013 492april 2013 493april 2013 495april 2013 477

Het is nog steeds hetzelfde avontuur, hoor. Om misverstanden te voorkomen. Maar ik had u nog niet alles verteld van dat wonderschone Alkmaar. Ik was gebleven op de Kaasmarkt, dacht ik. Nou, eigenlijk valt er niet veel over te vertellen. Het is leuk om te zien al die mannen met verschillende kleuren hoedjes op, die twee aan twee met die kazen op een drafje in de rondte gaan. Voor mij was het volslagen onbegrijpelijk wat nu precies de bedoeling was, maar thuisgekomen zocht ik het eens op. En het is ONZIN, lieve lezers. Het is een schertsvertoning voor de toeristen en voor mij. Er zijn nog maar twee kaasmarkten die echt fungeren; welke weet ik niet meer, maar dat is zo opgezocht als u het persé wilt weten. Maar onzin of niet, ik vond het er ondanks de regen best gezellig, hoor. Met een markt erbij waar je echt echte kaas kon kopen (jawel!) bij dames in klederdracht. Ik kocht ook een broodje haring bij een viskraampje, bekeek verder allerlei andere kraampjes en ging toen een kopje koffie drinken bij café Prinsheerlijk, waar ik allerlei mensen met plu’s en regenpakken voorbij zag komen.

april 2013 500

Ik zat daar heerlijk weer een beetje op temperatuur te komen. Tegelijkertijd overwoog ik of ik het mooie nieuwe Stedelijk Museum zou bezoeken of lekker wat zou gaan dwalen door die leuke straatjes die ik daar al vermoedde. Het werd zomaar wat dwalen. Dat leek mij avontuurlijker én ik zou tegelijkertijd richting station kunnen gaan, want dat leek mij nog niet zo gemakkelijk om dat weer terug te vinden. Ik had niet het flauwste idee waar het gebleven was namelijk. Enfin, ik heb heerlijk wat door allerlei grote en kleine straatjes gelopen. Niet echt mijn best gedaan om allerlei hofjes en andere monumenten  te vinden; dat komt een volgens keertje nog wel, zo dacht ik.

april 2013 036april 2013 486april 2013 487april 2013 489 En jawel, (zie één na laatste reactie) er biedt een gentleman zich aan om mij door Alkmaar te begeleiden, Ximaar, die daar de weg kent als geen ander.  Dat waardeer ik enorm, daar ik vast van plan ben daar nog een paar keer terug te keren. Verkwikt en vol energie en inspiratie kwam ik veilig huis. Hè hè, dat was toch wel een belevenis.

3 gedachten over “Avontuur (vervolg)

  1. Ja, dat het allemaal alleen nog een toeristisch spel is wist ik wel,. Nu ja je hebt je vermaakt, en volgende keer samen met Ximaar, toemaar! 😉

  2. Ja, dat is lang geleden dat ik Alkmaar bezocht. Maar het is wel een stad met historie . Misschien toch deze zomer weer eens doen. Maar inderdaad: die kaasmarkt sla ik maar over.

  3. Het is dan misschien een schertsvertoning, het is in elk geval wel gratis theater, dat is toch aardig. En kaas is tenminste niet oranje 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s