Geluiden

Altijd als ik ga wandelen, neem ik mijn cameraatje mee. Er valt altijd wel iets te fotograferen, nietwaar? Maar nu heb ik onlangs bij een onnozel winkeltje iets héél bijzonders gevonden. Ik kwam er toevallig langs, want ik wist van het bestaan niet af. Ik ging er naar binnen, omdat het mij zo’n leuk zaakje leek en maakte een praatje met het baasje van dat onnozele winkeltje. Eigenlijk was hij een soort uitvinder, vertelde hij, maar geen gewone uitvinder van dingen van nut, maar meer van lollige dingen, totaal onnut maar “voor mensen als u en ik”, zei hij, “van  zeer groot belang”. Om een lang verhaal wat in te korten, beste lezers, want ik heb nog méér te doen, had hij een paar dagen geleden zo iets moois uitgevonden, waar sommige mensen heel blij mee zouden zijn. “Ik zal het u demonstreren”, zei hij.  Hij pakte een cameraatje, dat sprekend op die van mij leek, zette een muziekje op, ‘Für Elise’ om precies te zijn, keek mij plechtig aan, vroeg of het toegestaan was, draaide aan een knopje en maakte een foto van mij. Vervolgens stond hij van oor tot oor te lachen en zei helemaal niks meer. “Uh…meneer… en wat nu?”, vroeg ik voorzichtig. “Kunt u een geheim bewaren?”, vroeg hij. “Nee!” zei ik beslist. “Aha, dan ben ik aan het juiste adres…” vervolgde de man. Hij keek mij nog eens onderzoekend aan en liet mij toen zijn foto zien. En nu komt het: ik zag mijzelf, maar hoorde tegelijkertijd weer Für Elise, heel duidelijk alsof er iemand echt op een piano aan het spelen was. “Ik noem dit muziekje voor de aardigheid “Für Thérèse” zei hij, “want componeren is niet mijn sterkste kant. Beethoven zal dat niet erg vinden…en als u nu weer gaat wandelen en u hoort de vogeltjes zo zingen en kwinkeleren, neemt u mét de foto gelijkertijd die prachtige geluiden op!

mei 2013 762Hier voor u” sprak hij en overhandigde mij een verpakt gevalletje. “U kunt mij plezieren door het aan iedereen te vertellen, aan iedereen die het maar horen wil. Dag mevrouwtje en veel plezier ermee!” Ik was er verlegen van, dat spreekt! Nou, nu weten jullie het ook allemaal. Vertel maar verder, hoor!

Advertenties

8 thoughts on “Geluiden

  1. Wat leuk! Een bijzonder winkeltje, een bijzonder mannetje, bijzondere muziek en een bijzondere foto van een bijzondere vrouw.
    Veel plezier met het bijzondere fototoestelletje!

  2. ja, en nu heb ik zin om fur elise weer even te horen, geniaal is dat internet ook he, meteen krijgen wat je hebben wilt.

  3. Wat een bijzondere baas in dat onnozele winkeltje. Een origineel mens. Tja, ‘Für Elise’ kon ik vroeger spelen op de piano. Nu niet meer (misschien als ik heel goed ga oefenen). Maar mijn jongste dochter heb ik wel, met dat pianostuk in mijn hoofd, zo genoemd. In samenspraak met mijn man dan hè.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s