Ja, heerlijk Antwerpen!

juli 2013 138juli 2013 139

Ja, heerlijk Antwerpen!     Daar was ik een paar dagen. Samen met Kwaster (Hans), een broer van Kwaster en zijn vrouw. Wat een heerlijke stad, lieve lezers! Volop kunst en cultuur, allerlei grote en kleine restaurants, terrasjes werkelijk overal en heel veel, winkels in allerlei soorten, mode, kerken, de Schelde en de havens, theaters nou ja, ik denk dat er voor iedereen wel interessante dingen te zien en te doen zijn. En vooral is het daar heel levendig en gezellig. Toen wij ’s avonds eens uit de Kathedraal kwamen, waar wij een orgelconcert hadden beluisterd, hoorde ik opeens een luid geroezemoes. Het kwam van de volle terrassen. Honderden mensen zaten te genieten van de mooie zomeravond.

juli 2013 083juli 2013 211juli 2013 032juli 2013 042juli 2013 010

Even een droge opsomming geven: wij bezochten meteen dat wij daar waren het MAS, het Museum aan de Stroom, de tentoonstellingen en gingen naar het grote dakterras. ’s Avonds aten wij daar heerlijk in een tot restaurant verbouwd oud pakhuis en maakten een wandeling.

juli 2013 072juli 2013 075juli 2013 078juli 2013 101

De volgende dag –het weer werd ál mooier- reden wij naar het Middelheim-park. Daar is een uitgebreide beeldencollectie te zien te midden van een uitgebreid werkelijk schitterend park met héél oude maar ook exotische bomen.  We waren op de Markt en straten eromheen om te kijken naar de stad en de voorbijgangers. ’s Avonds weer gezellig én lekker eten en mooi op tijd klaar voor een orgelconcert. Er hingen grote schermen waarop wij, leken op dit gebied, eindelijk eens konden zien hoe ingewikkeld zo’n orgel eigenlijk is. De organist kwam dan ook handen en voeten te kort en werd door twee andere mannen bijgestaan in zijn muzikale topprestaties. Ook hingen  daar –terug op zijn plaats eigenlijk- o.a. altaarstukken van Rubens, omdat het Museum voor Schone Kunsten, -net als pas nog bij ons-  wegens verbouwing gesloten is. Het kan tot ongeveer 2017 duren voor het klaar zal zijn. Nou, even pauze dan maar. Ik ben wat lui geworden daar in die gezellige stad. Nog wat foto’s plaatsen en dán maar … wordt vervolgd…

juli 2013 125

Advertenties

11 thoughts on “Ja, heerlijk Antwerpen!

    • Dat is leuk, Loes. Je krijgt nog meer. Alleen de klanken van zo’n orgel (met oa. Bach) moet er bijdenken. Kan je vast wel.
      Fijn je mijn blog weer leest.

  1. Heerlijk Therese, zeker bij dit ontspannen zomerweertje. Het kan best dat je onze Roos bent tegengekomen, die is ook net terug van een paar dagen Antwerpen met haar vriendin. Heb haar nog niet gesproken maar die zal het zeker ook naar haar zin hebben gehad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s