1 – 0 voor Koos

augustus 2013 232Of was het misschien een misverstand tussen kat en mens? Ik zal uitleggen, hoe ik de gang van zaken zag. Ik had laatst in een aanval van huishoudelijkheid de middentafel helemaal leeggeruimd, ‘m met een nat doekje schoongepoetst en er een glazen artistiekerig bloemstukje op gezet voor het mooi, want een lege tafel is … wel erg kaal. Koos mag dat graag zien, want hij houdt van schoon en het bloembakje ziet hij als een attente geste van mij voor hem, als eens een andere presentatie van het drinkwater. Voorzichtig en blij verrast sprong hij dan ook netjes op de tafel, zoals een fatsoenlijke kat betaamt.

augustus 2013 233augustus 2013 235Hij likte eens voorzichtig, maar hoewel hij het gebaar erg waardeerde, heus waar heel erg, was het toch ‘verrekte’ lastig drinken met zo’n bloem en wat bladeren boven dat heerlijke water.  Hoe hij ook zijn best deed zijn tong in het water te krijgen, het blééf moeilijk.  Hij keek eens of ik keek, hief zijn poot en …hopla, daar vloog de bloem een eind verder.  Zo ging het al een stuk beter. Maar ja … ik zat nu met een half bloemstuk en een losse bloem en veel nattigheid. Ik deed de bloem er dus weer in en zette het echte drinkbakje van Koos ernaast. Koos duwde dat ongeïnteresseerd opzij, nog meer water knoeiend, en duwde zijn snuit nu flink diep in mijn ‘bouquet de table’.

augustus 2013 237Arme bloem, net was hij weer boven  gekomen, naar adem snakkend of hij werd door een poezentong meedogenloos naar beneden geduwd. Ik zal u zeggen, dat dit gevecht tussen kat, bloem en mens een hele tijd doorging, waarbij ik ook nog tussendoor foto’s moest maken. En net dat ene gebaar van die poot, die de bloem uit de vaas trapte, -Cruyff zou er jaloers op zijn- kreeg ik maar niet gefotografeerd. Daarom ging het ook maar door en door. Ik bleef de bloem er weer indoen en Koos tjoepte hem er behendig weer uit.

augustus 2013 238Uiteindelijk, lieve lezers, haalde ik maar bakzeil en zette het geval in de gang, bang dat het bakje nog kapot zou vallen. En Koos? Die viel tevreden in slaap. En droomde van voetbalspelletjes met margrieten, tulpen, chrysanten, maar niet met rozen, nee… die niet.

Advertenties

10 thoughts on “1 – 0 voor Koos

  1. Koos is een denkend dier en hij ligt zich nu vast de hele avond af te vragen waarom jij rommel in zijn water gooit. Hij legt toch zeker ook geen muizen in jouw koffie. :S

    • Tja, zo iets dacht ik ook al, Aargh, mij verplaatsend in zijn gedachten. Hoewel… hij vanavond een achterpoot in mijn koffie zette, maar dat ging geheel per ongeluk. Of zou het nu 2 – 0 staan? Ik heb er wel mooie foto’s door gekregen; dat dan weer wel.

  2. sommige bloemetjes zijn wel te eten hoor, smaken wat vaag zoetig, maar t ziet er vooral leuk uit. Die poot in koffie is misschien minder per ongeluk dan je denkt…. ik wil niet stoken, maar toch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s