Een heerlijke vakantieweek

Zeeland 001Het was lang geleden dat ik in Zeeland was. Ik was zelfs een beetje vergeten hoe mooi het daar is. Het weidse land met zijn akkers en fantastische luchten is indrukwekkend. Je kunt naar alle kanten heel ver kijken en zo hier en daar kom je dan een schilderachtig dorpje tegen. Het zijn zogenaamde ringdorpen. In het midden staat een grote, meestal zeer oude kerk, een grote cirkel groen eromheen en daar weer rondom de huizen, grote maar ook prachtige kleine oude huisjes, veelal  monumenten met gevels waarop vaak staat anno zestien zoveel. Veel is zo mooi bewaard gebleven. “Ik voel mij bijna in een openluchtmuseum…”, zei ik tegen Ria, bij wie wij voor deze week de blokhut* gehuurd hadden. Wij hadden samen een wandeling gemaakt n.l., met Didi natuurlijk. Eerst waren wij naar Renesse gereden, waar wij door de duinen wandelden vanwege een harde wind tegen en daarna over het strand terug. Onderweg hadden wij o.a. over haar jeugd gebabbeld en Ria vroeg mij of ik het leuk zou vinden haar geboortehuis te zien. En zo kwam ik in die prachtige dorpjes, Dreischor, Noordwelle, Serooskerke en Zonnemaire. Maar hoe zal ik het allemaal verder vertellen? Wij hebben zo veel gezien, deels omdat het vaak geen wandelweer was maar ook omdat wij wel eens Zierikzee wilden bekijken en Vlissingen, maar ook Middelburg. Veere was ook een ‘must’, gedachtig dat leuke lied van Jaap Fischer. Nou, ik zal eens denken hoe en wat, beste lezers. Ik plaats zovast wat foto’s, zomaar wat.

Zeeland 007Zeeland 015Zeeland 017Zeeland 018Zeeland 025Zeeland 032Zeeland 058Zeeland 085Zeeland 092Zeeland 250

*De blokhut huren van Joop en Ria, ik kan dat van harte aanbevelen.  Tevens doet u er een goed werk mee, daar zij sparen voor een bezoek aan de ouders van Rabin in Nepal. Zie Ria’s weblog.

11 gedachten over “Een heerlijke vakantieweek

  1. Lekker hoor: uit in eigen land. Overal waar kusten zijn is voor mij goed genoeg. Toevalig heb ik een paar weken geleden ook in Dreischor gelogeerd in een hele speciale slaapplek. Ik zal het even op mn blogje zetten want dat was ik toch al van plan maar het kwam er niet van.

    • Ja, leuk hè? Dit was mijn eerste foto. Ria liet ons de blokhut zien en Didi, die niet naar binnen mocht, zag ik opeens daar zitten. Iedere ochtend daarna kwam ze zo even kijken, haha!

  2. Zeeland is zo geweldig. Helaas is de familie verhuisd. En Jaap Fischer. Ja, opeens weet ik het weer: Ze krabden zich het Veerse gat. De stadjes en dorpen zijn zo schilderachtig. Alleen Vlissingen was nooit mijn favoriet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s