Een pracht van een bruiloft (1)

september 2013 249Afgelopen vrijdag trouwde onze geliefde nicht Astrid met haar beminnelijke Aart.  Even tussen ons:  een merkwaardige verbintenis. Astrid komt uit de balletwereld. De dans is haar leven. De wereld van het toneel, het spektakel, de show, het applaus, de Bühne, waar men lijkt te zweven en waar men met een klein ‘hupsje’ zomaar omhoog gaat, bevallig geholpen door een schone dansjongeling, die een gezicht zet alsof de ballerina slechts een veertje is. Zo’n soort wereld dus. En Aart? Aart is … nee, het is niet te geloven. Zal ik het verklappen? Wilt u het echt weten? Tja … nou vooruit dan. Aart is een dominee. Laat u het maar even bezinken. Ik geloof niet dat hij van de heel strenge richting is, die van de zwarte kousen, bedoel ik, maar toch. Dát verwacht je niet van een dominee, toch? Kom je bijvoorbeeld aan de deur en vraagt de dominee te spreken, word je in de gang gelaten en ziet daar in de keuken, luchtig springend een danseres met pikzwarte krulletjes al dansend een feestelijk aardappeltje koken. Ik geef maar een voorbeeld. Het zou zomaar kunnen, want later, toen zij iets minder danste, ging zij zich toeleggen op het koken, heel lekker koken dan, hè? En een tijdje later wierp zij zich op de taarten. En dat kan zij … met allerlei chocolade, vruchten, slagromen, o het water loopt mij alleen al bij de gedachte in de mond. Haar dominee is tot nu toe slank gebleven, maar eerlijk gezegd houd ik mijn hart vast, nu hij haar helemaal voor zichzelf heeft. Een dominee heeft ook zijn zwakke kanten, hoor! Het is maar dat u het weet. Maar ik zou over de bruiloft gaan vertellen, nietwaar? Nou ja, dan is dit zovast een inleidinkje, dat u de hoofdpersonen een beetje kent, want ja, er trouwen iedere dag ik weet niet hoeveel mensen, maar geen Astrid en Aart. Deze dag was héél bijzonder.  Morgen verder dan maar. (wordt vervolgd)

8 gedachten over “Een pracht van een bruiloft (1)

  1. Ik geloof zeker dat het een bijzondere dag was. En ik zie ze zo voor me, de dominee en de danseres. Het is net een sprookje en het wordt vast een sprookjeshuwelijk.

  2. Hier trouwde vrijdag ook een stel, een ver familielid, ook al zo’n mooi paar, zij trouwden daar waar wij naar de ondergaande zon keken, dat is ook een trouwlocatie, leuk hè.
    Ben benieuwd naar je vervolg 😉

  3. Het lijkt wel een boektitel: De bruiloft van de dominee en de danseres. Maar ik zit weer op het puntje van de stoel, Thé. Vertelllll !!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s