Pompoensnijkunst

november 2013 223

Het was vandaag prachtig zonnig weer. Knalblauwe lucht, witte wolkjes, enfin, u kent dat wel. Daarom heb ik een extra lange wandeling gemaakt. Een beetje langs de rand van ons dorp, zodat je de herfstkleuren goed kunt zien. En die heb ik dan ook op allerlei manieren gefotografeerd.

november 2013 237november 2013 071november 2013 071november 2013 239november 2013 241

En net wilde ik tevreden naar huis toe gaan, toen ik plotseling een voor mij nieuwe vorm van kunst zag. Pompoensnijkunst. Er was iemand druk bezig geweest of misschien wel het hele gezin en het resultaat had men in de tuin gezet. Nou, ik vond het knap, hoor. En van de rest is waarschijnlijk soep gemaakt, tenminste als het eetpompoenen zijn. Ik kan dat nooit goed zien. Maar wat knap hè? Dit is echt de hogere kunst op dat gebied. Zouden ze dat door zelfstudie geleerd hebben of misschien een workshop gevolgd hebben? Trouwens ‘workshop’, ook al een raar Engels woord. Vroeger zeiden wij gewoon een cursus. Maar tegenwoordig workshop hier, workshop daar. Men winkelt trouwens ook niet meer, men shopt. Maar goed, ik dwaal af. Dit was het voor vandaag.

12 gedachten over “Pompoensnijkunst

 1. Hm, ja……workshops beslaan slechts een dag of een dagdeel en dan is het klaar. Tijdens een workshop moet er ook daadwerkelijk met de handjes gewerkt worden en dat is niet altijd het geval bij een cursus. Een cursus duurt ook altijd langer. Een goed Nederlands woord kan ik zo gauw niet vinden.Grappig, die pompoenen.

  • Ik denk dat ze er eerst een ‘dekseltje’ in maken, het ding uithollen en dan er mooi in snijden en als hij klaar is, dekseltje er weer op. Je kunt het op de foto’s zien, onnozelaar. 🙂

 2. Ik heb nog een vraagje, off topic: Roel (je weet wel, R van InR) wilde reageren op dit pompoenenlogje maar zijn reactie komt niet door (het was een heel nette reactie zonder onbetamelijke woorden). Heb je hem in een spamfilter zitten misschien?

  • Nee hoor, ik zou mij zeer vereerd voelen als ik een reactie kreeg van R. Ik weet trouwens niet eens hoe dat zou moeten. Misschien kan hij het dan via jou doen? Ik zal mijn Hans eens vragen of dat zou kunnen, mijn steun en toeverlaat, ook op de PC.
   Groetjes Th.

 3. Knap pompoensnijwerk. Is weer eens wat anders dan papierknipwerk. Alleen jammer dat zo’n pompoen na een poosje vergaat, dus het is tijdelijke kunst. Temporary art! 😀

 4. Ik gruw ook van het woord workshop. Wij moeten sommige lessen ook als workshop verkopen. Het betekent dat ze dan zelf met een opdracht aan de slag moeten. Zo kunnen er twee groepen door één docent bediend worden. maar op hobby-achtige dingen wil ik best workshops volgen, zoals pompoen uitsnijden. Zeker als je dan tot die prachtige resultaten kunt komen. Of zou je na zo’n workshop dan nog heel vaak en heel lang moeten oefenen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s