April en verjaardagen

april 2014 411Het is laatst al uitgebreid ter sprake gekomen, het wel of niet enthousiast vieren van verjaardagen. De meeste lezers houden er momenteel niet (meer) zo van, was mijn conclusie. Mijn schoonzusje Cassandra, een zusje van Kwaster, vormt een grote uitzondering daarop. Zij ziet haar verjaardag met plezier tegemoet, kan er zelfs bijna niet op wachten. Zij verheugt zich op de cadeautjes, op de gasten, dit jaar ook op de viering aan een lange eettafel met familie, een bijzondere vriend en twee vriendinnen. Zou het meespelen dat zij het syndroom van Down heeft? Ik weet het niet. Maar gisteren was de grote dag. Wij waren erbij gelukkig.

april 2014 416

Zij zat als een vorstin aan het hoofd van de tafel. Je zag haar maar net boven de stapel pakjes uitkomen, want zij is maar klein van stuk en hoog was de stapel. Een feest om te zien hoe zij cadeautje na cadeautje uitpakte en het daarna met een blij gezicht omhoog hield om het iedereen te laten zien. Na een heleboel oh’s en ah’s ging zij door naar het volgende pak of pakje. Wij toostten op haar, zongen ‘lang zal ze leven’ en daarna hebben wij gezellig en lekker gegeten met z’n allen. Ik dacht wel dat Cassandra een verjaardag naar haar hart heeft gehad. Mooi hè?

6 gedachten over “April en verjaardagen

  1. Leuke foto van die blije jarige Jet, Cassandra. Vooral het uitpakken van de pakjes is natuurlijk geweldig. En allemaal zingen. Feest zoals feest moet zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s