Zwemdiploma A

april 2014 514Groot nieuws, mijne dames en heren. Sinds vandaag 29 april is onze Boeli een gediplomeerd zwemmer. Of hij ooit zijn B en C zal halen is maar de vraag. Onze katten Koos en ook Fons destijds zijn maar één keer te water geraakt en daarna nooit meer. Ik zal u de zaak verklaren. Vanochtend kwam er plots een kletsnatte kat naar binnen gedropen, terwijl het buiten droog was! Een groot raadsel.  “De sloot”, zei Kwaster. “Vanmorgen zag ik daar allemaal vissen paaien en ik zag Boeli kijken… het zal hem té machtig zijn geworden”. Kwaster gaat n.l. iedere ochtend achter de school met Boeli een stukje wandelen, tot beider plezier. Wat ik al die tijd niet voor elkaar heb gekregen, wat beweging voor Kwaster, is Boeli kennelijk gelukt. Alleen is hij nu te water geraakt, het arme beest.  Afdrogen was hem te vernederend en zo was hij een hele tijd bezig zijn mooie bontjas weer droog én schoon te krijgen. Verder maakt hij het heel goed. Maakt u zich geen zorgen. Waarschijnlijk heeft hij er ook van geleerd, hoewel … het is een vrolijkerd en misschien is hij het morgen weer vergeten? Nou, ik moet zijn intelligentie niet onderschatten, nietwaar? Hij hééft er van geleerd!

 

14 gedachten over “Zwemdiploma A

  1. Haha, die Boelie, wat een avonturier! Dit schijnt alle katten trouwens wel eens te gebeuren dus hij hoeft zich niet te generen. Ruikt hij nog naar sloot of heeft hij zich zo degelijk gepoetst dat hij weer naar schone was ruikt?

  2. Ja, die meneer hier hogerop heeft gelijk, hahaha, maar goed dat het Kwaster niet was 🙂
    En Boeli heeft er natuurlijk alleen maar van geleerd!

  3. Ja, dat overkomt iedere jonge kat wel een keertje. Onze buurpoes Tommie liep onlangs met zijn achterlijf groen bekroost en nat enigszins beschaamd de oprit op. Het was geen gezicht en wij hebben hem niet uit- maar wel erg toegelachen 🙂

  4. Misschien vindt Boelie het wel voor herhaling vatbaar. Je weet maar nooit. Er zijn een paar katten, niet veel hoor, die wel van zwemmen houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s