Een goed gesprek

mei 2014 b 089Zou ik Boeli te hard beoordeeld hebben? Een heleboel mensen schreven zo iets van: “Brengt hij een cadeautje voor jullie mee en is het nog niet goed!” of: “Het is de natuur…” en dergelijke dingen. Ria (in Zeeland) schreef : “…en misschien was het vogeltje zélf wel naar binnen gevlogen en kon Boeli er eigenlijk niks aan doen”. Ik heb hem dus maar eens aan de tand gevoeld, uh… een gesprekje met hem gevoerd.
“Hoe kwam dat vogeltje binnen, Boeli?” vroeg ik streng.
Hij keek mij op z’n onschuldigst aan en zei: “Ik wee nie; hij was er opeens, door het raam, denk ik. Enne… toen wilde ik hem naar buiten brengen. Ik nam hem voorzichtig in mijn bekje, maar die domoor ontsnapte enne… hij verloor wat veertjes en toen probeerde ik het nog eens, nóg zachter nam ik hem alweer in mijn bekje, maar té zacht, denk ik, want hij vloog alweer op –hahaha, de veertjes stoven in het rond, joh! – enne toen moest ik hem wel steviger pakken, maar misschien was dat weer té stevig, want opeens liettie z’n koppie hangen. Ik porde hem nog een beetje, zo van:  “Hee joh, wakker worden. Je moet gauw naar buiten, hoor. Je moet vast weer op de eitjes gaan zitten. Dan komen er nog veel meer lekkere hapjes, ik bedoel malse uh…schattige vogeltjes uit die eitjes van jou. Kom op, hee!…” maar hij zei niks meer. Echt waar. Helemaal niks. Nog geen tjilpje… *leeft op* Zal ik morgen een nieuw vogeltje voor jullie halen?”
Hij kijkt mij goeiig aan. Enne jawel, zo gezegd, zo gedaan.

7 gedachten over “Een goed gesprek

  1. Weer beeldend geschreven Therese; ik zie het voor me. Koppie zeker een beetje scheef? Onweerstaanbaar. Maar ik zou Boeli maar omdopen naar Boefi!

  2. Dat was inderdaad een goed gesprek. Is natuurlijk helemaal begrepen. Wat leuk geschreven! Ga maar eens denken over een boekje ‘gesprekken met Boeli’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s