Missie voltooid

Mijn kleindochter Mare had twee verzoeken aan mij. Het eerste was nieuwe kleertjes maken voor haar popje, want… niks om aan te trekken, weet u nog? Het tweede was een beer met een vlinder te haken; had zij bij mij in een boekje zien staan. “Hoeft niet allemaal tegelijk, hoor Oma” zei zij toegeeflijk. “Ik zal eerst wat aan de kleren doen, Mare”, beloofde ik. Maar wat overkwam mij? Ik had er zomaar weinig zin in. Ja, kan gebeuren toch? Maar ik heb er wat op gevonden. Ik heb twee kledingstukjes gemaakt, die voor méér kunnen dienen. Vreselijk slim van mijzelf, haha. Een zwembroekje dat tevens een onderbroekje kan zijn. En –nog slimmer-  een ‘dingetje’ dat een hesje is, maar als je het omdraait een jurkje is. Als je erop zit, is het een plaid en op het hoofdje lijkt het net een zonnehoedje. Ik heb er wat foto’s van gemaakt, zodat u snapt wat ik bedoel.

mei 2014 b 096mei 2014 b 095mei 2014 b 097mei 2014 b 098

En toen ik daarmee klaar was, kon ik snel aan het beertje beginnen, wat nu ook al af is. Hahaha  Ziezo!  En omdat het voor Rein (kleinzoon) anders sneu zou zijn, haak ik nu ook een beertje voor hem. Een timmerbeer of een tuinbeer, zo iets.  Dan is hopelijk de hele boel voor zondag gereed. Goed plan, Thé!

mei 2014 b 093

4 gedachten over “Missie voltooid

  1. Ik denk een gat in de markt! Handig hoor een hesje dat je ook op je hoofd kunt zetten en als jurk dragen, laat de kledingfabrikanten het maar niet lezen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s