De tuinweek en ander gedoe

weblogfotoWat gebeurde er zoal deze week? Het hoogtepunt was al meteen op maandag: het bezoek aan het Joods Historisch Museum met Margriet v. E. We gaan sowieso weer eens met z’n tweeën ergens heen, want we vonden het allebei een groot succes.
Op woensdag ging ik voor het laatst –voorlopig dan- naar de hoorspecialist met mijn ‘audiodingen’. Ik heb daar nog niks over verteld, maar het is vreselijk wennen, zal ik u zeggen. Je hoort te veel eigenlijk. Maar een andere keer meer daarover. Het wordt behelpen naarmate men ouder wordt. Dat is nu eenmaal zo. Maar goed, het is niet anders.
Verder ben ik wat dagen na elkaar in de tuin bezig geweest. Zoon M. had pas een stuk onder handen genomen en dat gaf mij weer moed om verder te gaan. Ik zal u zeggen: het knapt er wel van op. Het begint al een tikkeltje op een verzorgde border te lijken. Afijn, ik krijg misschien nu definitief de smaak te pakken. Ik betrapte mij erop dat ik zo af en toe gedachteloos een onkruidje uit de stoep trok.
Tussendoor kwamen leerlingen van de middelbare school een ‘workshoppie’ doen bij twee collega’s, die bij ons in de school zitten. Dat gaat altijd met vreselijke herrie en kabaal gepaard. Men gaat de trap op en af, gillend en met deuren slaand, hoewel er duidelijk gezegd is dat hier ook andere mensen wonen en werken. Maar dat is kennelijk geen reden om daar rekening mee te houden. Ik probeer mij niet te ergeren, maar ben wel blij als dat gedoe weer even voorbij is, als die lieverdjes opgehoepeld zijn. Negatief? Ja, misschien wel. Nou sorry dan.
En verder? Wij gingen naar een Opening in de Boterhal. Iemand was zo attent geweest ons uit te nodigen. Het was gezellig om diverse vrienden weer eens te spreken en wat te lachen met elkaar. Dus al met al geen saaie week in ieder geval. Dat dan weer wel om maar eens een cliché te gebruiken.
En dan vanavond weer Nederland aan de voetbal, hè? Ja, ik weet het wel, hoor.” Hup Holland hup, laat de leeuw niet in zijn hempie staan…”

9 gedachten over “De tuinweek en ander gedoe

 1. Leuk Therese dat je tuin zo lekker opknapt,,Dat zetje had je dus net even nodig..
  Tja die gillende meisjes,gingen wij vroeger ook zo tekeer?
  Ik weet het niet meer,wel dat ik de slappe lach kreeg en niet meer op kon houden..
  Je audiodingen”zal zeker wel wennen zijn..
  ik ben benieuwd,,,Leuk dat je een nieuwe vriendin hebt en samen weer eens op stap gaat..
  Dat moet je koesteren,,,gebeurt niet zo vaak zo’n klik,,,
  Ik wens jullie ook een fijne voetbal en tot de volgende keer!

  • Wat lief, Annelies, zo’n uitgebreide reactie.
   Even over die gillende meisjes: ja herkenbaat, de slappe lach had ik ook vaak. Ik heb heel wat uurtjes op de gang daardoor doorgebracht.

 2. Het voordeel van zo’n groep lawaaischoppers is dat je weer even beseft hoe heerlijk rustig het normaal is. Zo troost ik mezelf ook altijd als bijvoorbeeld de buren in het weekend rumoerig zijn, op maandag zijn ze lekker allemaal weer naar hun werk of school 🙂

 3. Ik lees net bij Wieneke een reactie op die lawaaikinderen. Misschien worden ze te weinig gecorrigeerd. Maar wat Aargh zegt, je geniet dan wel weer heerlijk van de rust als iedereen weer op school of het werk zit. Tuinieren is heerlijk, maar als je het overzicht kwijtraakt wordt het tobben, fijn dat je zoon een stuk begonnen is!

 4. Nou ik zou met opgehwven vinger de gang oplopen en heel hard ssssssstttttttttt!!!!!!!!! Roepen hoor. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s