Bergen/Bergen a.Z.

weblog 017Gisteren zondag zijn we naar Bergen aan Zee geweest. Wij bezochten daar een pracht van een tentoonstelling over en mét Lucebert, zou ik haast zeggen. Zijn atelier was daar compleet nagebouwd, met stapels tekeningen, een heleboel schilderijen, een rek met pijpen, persoonlijke bezittingen, tubes verf, krijtjes, rommel en overal asbakken barstensvol met peuken. Het leek wel of hij even een boodschapje was gaan doen en ieder moment weer terug kon komen. Wat heeft die man hard gewerkt ook!

weblog 100weblog 122weblog 124weblog 139weblog 096Ook bijzonder was dat er een lange tafel stond met banken met tekenblokken, potloden en viltstiften. Groot en klein mocht een tekening maken als men wilde en zelfs –ja echt- mocht men wat op een muur schrijven of tekenen. Ik zal u wat foto’s laten zien, want dat allemaal te beschrijven is mij te moeilijk.

weblog 159weblog 190

weblog 081Daarna gingen we nog even naar de zee kijken natuurlijk. We reden door een prachtig herfstbos en klommen naar boven en daalden toen weer af naar het strand. Het was mooi rustig weer. De golfjes kabbelden wat, de mensen deden een wandeling, de honden renden er vrolijk op los en er kwamen paarden aan. Allemaal heel mooi om te zien. Maar wat vond ik nu het allermooiste? Er liep een piepklein vogeltje, steeds hard voor de golven uit, met die piepkleine pootjes. Zonder echt om te kijken rende hij precies op tijd voor de golfjes uit. Het was zo’n leuk gezicht. Hans denkt dat het de kleine strandplevier is, toen hij het thuis opzocht. Ik had dit leuke beestje in ieder geval nog nooit gezien.

weblog bijgesneden 086

Klik op foto’s voor groter

Advertenties

6 thoughts on “Bergen/Bergen a.Z.

  1. Ja die lopen hier ook hoor, meestal met een paar tegelijk. Je hebt hem knap op de foto gekregen, meestal lopen ze veel te hard en vliegen ze net op als je wilt knippen.

  2. Wat een prachtige schilderijen!! Daar houd ik van. maar ook van het kleine fotootje. Heel toevallig heb ik vandaag een foto uit eigen archief geplaatst die hier wel wat op lijkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s