vervolg 6

weblogNiet alleen Maria was erg moe, maar iedereen was behoorlijk uit z’n doen. Het waren dan ook enerverende toestanden geweest. Dus de een na de ander ging maar eens lekker een uiltje knappen. De os blies nog eerst de stal goed warm en deed daarna ook zijn ogen dicht. Zelfs Jozef, die altijd de boel trouw in de gaten hield, viel in een diepe slaap. En na een tijdje hoorde men ook dan allerlei snurkgeluiden.

weblog 017 Alleen … het herdersjongetje zag zijn kans schoon. Hij was namelijk dolverliefd geworden op de knappe Joke met die mooie lange vlechten. Hij liep zachtjes naar haar toe en vroeg of zij misschien een wandelingetje met hem wilde maken. Even een frisse neus halen. Het meisje twijfelde: kon zij de kleine Jezus wel alleen laten? Och, het was maar voor eventjes en de kleine sliep zo lekker … Ja, zij kon de verleiding niet weerstaan, het was zo’n knappe jongen, vond zij. Daar gingen zij en al gauw stak zij haar arm in die van hem. Zij liepen niet te ver van de stal vandaan en werden verliefder en verliefder, tot zij plots tegelijk stilstonden en … elkaar een dikke kus gaven.

weblog 014Ach, laten wij deze jonge mensen maar even met rust laten, vindt u ook niet? *…de vertelster sluipt op haar tenen weg …*

Advertenties

6 thoughts on “vervolg 6

  1. Weer en uitgebreide verhalenserie. 😉

    Hier in een hal traden rond Kerst de 3 wijven uit het oosten op. Ben er niet geweest, maar vond het wel een leuke vondst.

    Nog een prima 4de en 5e Kerstdag gewenst!

    • Ik dacht aan wel Joodse namen, zoals bijvoorbeeld Esther, maar nee, dat is een koningin en aan Ruth, maar dat was ook een belangrijke vrouw, nee -na lang denken- dan maar Joke.
      En als ik het wel heb, heet Maria ook Miriam. Nou ja, je moet het verhaal ook ‘goedgelovig’ lezen met een tikkeltje kinderlijke blik, zo is het bedoeld door mij. Waarom zouden er trouwens geen Joke’s in het midden-Oosten kunnen zijn? 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s