vervolg 10

weblog 006Zo begon het hoopvol wachten op de drie koningen. Ieder kwartier was er wel iemand die riep, dat hij ze in de verte zag, maar nee … Zouden ze weer oponthoud hebben? Zelfs Maria, toch altijd de meest geduldige van allemaal, begon zachtjes te mopperen. “Ik geef die drie nog precies drie uur en als ze er dan nog niet zijn, da ga ik … ’t is mooi geweest”.  Oei, dat was schrikken. Het duurde één uur, anderhalf uur, twee uur, twee en een half –de spanning was te snijden-  en ja, dáár kwamen zij.

weblog 008weblog 017De koningen hadden niets in de gaten en vertelden hoe zij nog een leuk feestje meegemaakt hadden.  De verjaardag van een jongetje dat op Nieuwjaardag jarig was en zes jaar werd. Een zekere Rein, de kleinzoon van de schrijfster van dit verhaal, zeiden de koningen. Er was een prachtige taart met 6 kaarsjes. Iedereen keek een beetje van: nou en…?  Maar goed, ze waren er dan toch maar. Met prachtige geschenken, dat moet gezegd. En toen werd het toch nog gezellig, beste lezers. Iedereen was gelukkig en blij. Er werd gefeest en gedanst. Het kindje lachte in zijn kribbetje. En gezamenlijk zongen zij: “Komt allen tezamen onder ’t sterrenblinken. Een lied moet weerklinken, voor Bethlehem… En zo was er een groot en mooi feest bij het einde van dit kerstverhaal.  Ik hoop dat u ervan genoten heeft . En dan wil ik eindigen met een groepsfoto.

weblog 016

Advertenties

10 thoughts on “vervolg 10

  1. En ook nog eens prachtig op tijd, want eigenlijk hoeven de majesteiten pas op 6 januari aan te komen. De groepsfoto is er echt eentje om in te lijsten. Rein alweer 6 jaar! Ongelooflijk, wat gaat dat toch razendsnel allemaal.

  2. Dat is toch allemaal maar weer goed afgelopen, en nog wel met zo’n prachtige groepsfoto. Nog hartelijk gefeliciteerd met Rein, en zes jaar alweer, ik sta er ook van te kijken!

  3. Het is een heel mooi geheel geworden Thérèse, prachtige, unieke kerststal, feestelijk verhaal, verband met deze tijd, ja ik heb ervan genoten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s