Verjaardag van Mare

weblog 002Morgen wordt mijn kleindochter Mare al 8 jaar. Na haar geboorte mocht ik haar moeder komen ‘helpen’ voor zover ik daar dan goed in ben. Ik zie het kindje nog zo voor me. Luid protesterend als ze in haar badje ging, zo’n modern ding, ik weet niet meer hoe zo iets heet. In het water genoot ze, al had ze nog een bibberend lipje. Wat een lief klein ‘prulleke’, zou mijn moeder gezegd kunnen hebben. Ja ik moet even terug in de tijd. Dat is heel normaal, hoor, dat die herinneringen bij moeders en grootmoeders boven komen. Waarschijnlijk bij de vaders en grootvaders ook, maar weer anders.

Maar goed, nu wordt zij al acht, lieve help. Acht jaar geleden deed ik haar in dat badje en nu heeft zij al lang haar zwemdiploma’s A en B. Bovendien kan zij fantastisch turnen. Zij zit bij de jonge talenten en moet wat uurtjes trainen, maar daarom is zij extra sterk geworden en kan zij op haar leeftijd (pas 8, haha) al heel aardig dwarsfluit spelen. Wat nog meer? Nou, zij heeft bijvoorbeeld prachtig lang blond haar, zij staat haar mannetje uh… vrouwtje en zij knutselt en tekent graag. Onlangs tekende zij zo vast voor mijn verjaardag een mooie tekening, waar ik erg blij mee ben.

En daarstraks gingen wij cadeautjes kopen. Natuurlijk hadden wij eerst haar moeder geraadpleegd. Het hoofdmotief was ‘kleine diertjes’, bijvoorbeeld van playmobile, maar er zijn ook Petshops en knuffeldieren met heel grote ogen. Héél grote, brrr… Wij vinden persoonlijk die laatste twee hartstikke lelijk, de petshopdiertjes hebben niet alleen grote ogen maar ook een veel te grote kop (of veel te klein lijf?) en de knuffels zijn er in afschuwelijke kleuren,  bijvoorbeeld een groen met gele aap met (GROTE) PAARSE ogen, ik noem maar wat. Jammer dat je dan toch iets lelijks moet kopen, maar ja, als Mare daar nu blij mee is… Je doet er niks tegen, mensen. Zou dat nu alleen aan ons liggen of zou het altijd al zo geweest zijn? Ik zou het niet weten. Enfin, ik kocht er een grote rol ROZE inpakpapier bij en ga er straks mee aan de slag. Voor Rein kocht ik ook nog een kleinigheidje. Heeft die kerel ook nog wat uit te pakken, maar dan NIET in roze papier natuurlijk.

17 gedachten over “Verjaardag van Mare

 1. Haha Thérèse, ik weet volgens mij ook nog dat Mare geboren werd. Of kennen wij elkaar nog niet zo lang?
  In ieder geval alvast van harte gefeliciteerd met je kleindochter! Wat jammer dat je van die lelijke cadeaus moest kopen 😋.

 2. Zou best eens kunnen, Hermieneke, dat we al zo lang corresponderen. Ik zou het kunnen nakijken maar een gedeelte is verloren gegaan bij webstreepjelog destijds.
  Dank je voor je felicitaties. Ja, raar hè die lelijke dingen. Ik zal ze nog eens fotograferen. Maar misschien ben ik wel ouderwets om met koningin Juliana te spreken, hahaha. Hoewel mijn andere zoon dat speelgoed ook lelijk vindt.
  Misschien tot ziens eens?

   • Ja, zullen we eens wat afspreken? Misschien vindt Wieneke dat ook leuk of heb je niet zo veel contact meer met haar? En ik naar Delft of jij hierheen, naar Hoorn bijvoorbeeld? Maar dan pas in maart of zo? Ik noem maar wat.

   • Leuk idee met Wieneke. Ik heb nog contact met haar ja. Dagje Delft plannen ergens in het voorjaar als het lekker weer is?

 3. Ja wat maken we veel met elkaar mee allemaal he, ik weet het ook nog. Van harte gefeliciteerd alvast. En dat speelgoed, nu ziet ze dat anders maar als ze volwassen is is vindt ze dat spul uit de winkel net zo lelijk als jij, en koestert ze de poppen die oma breide, die mogen noooooit meer weg.

 4. Wat een fijn verhaal Therese! Ik herken er zoveel van. Mijn kleindochters zijn, de een is 1 jaar en 9 maanden en de ander is net voor de jaarwisseling 1 geworden. Mijn hartelijke gelukwensen met Mare! Wat een lieverdjes, die ik op de foto zie!! Ik zie ook soms afschuwelijk speelgoed in de winkel liggen! Ik moet ook zeggen, dat ik soms zelf wel eens niet helemaal de speelgoed tijdgeest goed inschat. Pas had ik een telefoontje van Fisher Price gekocht. Nog zo’n ouderwetse met voorop een rondje waaronder cijfertjes, Een telefoontje zoals vroeger. Toen ik hem aan mijn oudste kleindochter gaf was ze verrukt van het gerinkel dat bij het draaien van het plaatje voor de
  cijfertjes ontstond, maar dat de hoorn dan opgenomen moest worden ontging haar volkomen. Daarentegen gebruikt ze wel de babyfoon als handy en zit daar druk in te spreken. Heerlijk he, die kleinkinderen, vooral hun onbevangenheid vertedert me.

 5. Mijn kleindochter is pas geboren en is nu alweer drie weken, zo snel gaat dat. Dat weet ik nog van mijn eigen kinderen. Zo’n badje in de vorm van een emmer, bedoel je dat? Een Tummy Tub heet dat geloof ik.

  • Ik weet heel goed de weg 😃. Als het voorjaar wordt, zal ik een afspraak proberen te maken met de beide dames! En dan mag jij ons naar de Hema leiden.

 6. Gefeliciteerd met je grote, creatieve en sportieve kleindochter!
  Was het badje een Tummy-tub? (Was hier ook geen succes. Brullen! Heeft nog jaren als “scheve emmer” in de tuin gestaan ;-})

  Hihihi…. die reactie had ik ooit ook bij m’n dochters (nu 9 en 12) van ‘wat zijn die diertjes raaaar, die komen er hier niet in!’ (Om maar te zwijgen over die ponies..) Maarja, inmiddels hebben ze een enorme collectie bij elkaar, plastic in alle kleuren, knuffels in alle kleuren, en ze maken er zelfs filmpjes mee, door ze telkens op een andere plek neer te zetten. Inmiddels spijt het me dat de oudste (in de Brugklas) er soms niet meer aan mee wil doen. “Te kinderachtig.”

  Dus ja, wat je zegt… Als je kleindochter er blij mee is… 🙂
  Fijne dag!

  • O ze vond alles prachtig. Maar we hadden nog veel meer cadeautjes, hoor. Gewoon lollige dingen die wij in de winkel tegenkwamen. Dát vind ik het altijd het leukst: een gekke verrassing zorgen. Voor Mare een heksenjurk en voor Rein een feestneus met bril en snor. Dat zorgt nog voor de meeste lol op dat moment.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s