Tweedehands boeken

weblog 006Zoals u al lang weet waarschijnlijk, ben ik een boekenliefhebster. Niet dat ik eerste drukken wil of zeer fraaie uitgaven, maar gewoon om te lezen. Nu koop ik de laatste tijd nogal eens boeken bij een Kringloopwinkel. In Enkhuizen is er een, waar alle boeken maar 0.50 cent zijn., maar daar vind ik niet veel meer wat mij interesseert, behalve af en toe prachtige kunstboeken. Bij de Kringloopwinkel in ons eigen dorp zijn ze wat prijziger, één hele euro of  1.50 of  1.80 en soms wel 2.50 of meer.  Oké, wat duurder, maar soms zie ik daar boeken die pas nog in de boekhandel lagen en die ik best wilde lezen, ware het niet dat die dan ongeveer 20 euro zijn. Tja…

weblog 005 Nu kom ik soms heel gelukkig thuis met drie of vier boeken waar ik echt zin in heb voor een habbekrats eigenlijk. Gisteren pakte ik een van die boeken  – het was er een met losse verhalen –  voor tussendoor omdat ik een nogal dik boek aan het lezen ben. Ik sloeg het open, voelde even aan het papier, pakte een pen en schreef er mijn naam in en als aankoopdatum maart ’15. Precies de dag doe ik niet meer, meestal weet ik die ook niet meer. Terwijl ik dat deed, mijn naam erin schrijven, dacht ik opeens: “Wat ben ik toch een  gelukkig mens”. Dat boek is nieuw (voor mij dan), ik hoef het niet op tijd bij de bieb in te leveren, kan geen boete krijgen en vooral: ik heb al met al weer een lekker leesvoorraadje.  Een geluksmomentje noemt men dat, geloof ik. Een beetje een lullig woord, maar ik weet zo gauw niks anders.

 

Advertenties

6 thoughts on “Tweedehands boeken

  1. Helemaal geen lullig woord. Gewoon precies goed. Zolang je nog steeds met dergelijke kleine dingen blij bent ben je een heel gelukkig mens. Houwe zo!

  2. Lekker neuzen in boekenstalletjes, mag ik ook graag doen. Vind je iets moois, kan je dag niet meer stuk.
    Maar ik zie niet vaak iets van mijn gading, bovendien is het soms prijzig, Vijf tot tien euro is me teveel voor een afgeschreven boek.

  3. Fijn is dat he Therese om te grasduinen in tweede hands zaakjes en in boekenstalletjes. Wij hebben zoveel boeken, dat we ze langzamerhand aan het weggeven zijn, omdat de boekenkast vol raakt. Maar, dit zal wel ons leven lang zo blijven, want we kopen er toch steeds weer bij. Vriendelijke groet van Margriet

  4. Mijn bezwaar van kopen is dat het huis dan helemaal vol raakt. Ik breng ze liever weer terug naar de bieb. Maar je hebt gelijk, lidmaatschap bieb is ook niet mee voor nix. Voor dat bedrag kan je heel wat kopen. Je ziet ook steeds meer kastjes langs de weg. Daarin kun je brengen en halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s