Een project, jawel

weblog 012Met Moederdag kreeg ik een leuk ouderwets breiboekje van zoon M.  Ik heb er al 11 piepkleine muisjes uit gebreid. Er staan meer kleine dieren in, wat voor mij erg aantrekkelijk is, want gauw klaar, haha. Daar houd ik van. Ik vroeg dan ook aan de betreffende zoon: “Hoe vind je de muisjes?” Hij antwoordde dat hij ze weliswaar erg leuk vond, maar dat hij  benieuwd was wanneer ik aan het nijlpaard zou beginnen. Ik verslikte mij haast in de koffie en stotterde: Het N… nn…nijlpaard? Maar dat is zo groot, joh en er gaat zoveel vulling in en… of wil jij dat Nijlpaard graag hebben?” Nee, dat hoefde hij niet, maar hij was gewoon benieuwd. Dus van de week maakte ik een beginnetje.

weblog 010Moeilijk, moeilijk, je begint met 7 steken, verdubbelt die, 14, dan 28, dan 56 en dan 112 steken maar liefst. Dat zou nog niet zo vreselijk zijn, ware het niet dat die onderste zeven de hele boel STRAK maken en dus moeilijk te breien. Ik overwoog het uit te trekken, maar ik had toen al zo veel kracht gezet bij al dat gemeerder, dat zou dus zonde zijn.  Weet je wat, Thé, dacht ik in mijzelf, gewoon iedere dag 2 pennen breien, dan duurt hel lijf een maand, wat geeft het? Nee, dan waren die muisjes wel leuker en in een mummetje klaar. Verdorie, dit wordt een heus PROJECT. Gaat iedereen aan mij vragen: “Hoe ver is het Nijlpaard? Kan het niet wat sneller? Mijn moeder had dat zo klaar gehad…” Nou, ik niet dus. Ik kan niet zo snel breien en het is ook geen iets dat af moet voor een bepaalde datum, hoor. Het moet wel leuk blijven. Het is MIJN project en het heeft gewoon zijn tijd nodig. “Iedere dag een draadje maakt een hemdsmouw in een jaar”, sprak echtgenoot mij bemoedigend toe. En zo is dat. Het meest interessante is, dat ik nu ook eens een project heb. Veel kunstenaars schilderen of beeldhouwen niet tegenwoordig, maar zijn bezig met ‘een project’. Ga ik met mijn tijd mee, nietwaar? Hoewel, pas een hemdsmouw, nog niet eens een héél hemd, alleen een mouw????

Advertenties

8 thoughts on “Een project, jawel

  1. Mijn Project… ik lees het met eerbied, zoiets heb ik nog nooit gehad.
    En heel slim van je om het, wat het nijlpaard betreft, bij twee pennen per dag te houden, des te langer kun je aan je project werken. Heb je tussendoor je handen vrij om je aan kleinere beestjes te wijden.
    Dan is het een gelaagd 😉 project.

  2. Dus als ik het goed begrijp ben je nu een nijlpaard aan het breien voor je zoon, die hem niet eens wil hebben…..ik weet niet hoor, maar heb je dan niets leukers te doen?

  3. Als ik hier lees dat je een nijlpaard breit, dan moet ik meteen weer aan jouw historische woorden: ‘Ik ga een kerststal breien’ denken. Oh-oh, wat heb ik daar toen om gelachen.

  4. Ik zal je niet vragen naar het project nijlpaard, maar ik ben wel nieuwsgierig. Ik ben geen kunstenaar, ook nooit geweest, maar ik ben altijd wel bezig met “een project”. Momenteel is dat “project ajourtruitje” en daar kan ik gewoon maanden over doen. Dat mag van mijzelf, haha.

    • Tuurlijk mag dat, Hanscke. Ja, waarom kunstenaars hun doen opeens een project noemen, weet ik ook niet zo goed. Succes met je ajourtruitje. Dat heb ik nog nooit gedaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s