De familiedag van de Aartsen

weblog 022Afgelopen zaterdag was het zover. Voor de tweede keer hadden wij onze familiedag.  ‘Ons moeder’ heeft namelijk een speciaal kapitaaltjevoor ons bijeen gegaard  om zo iets royaal te kunnen organiseren en dat doen wij dan ook, haar wensen eerbiedigend.  Ik heb het vast al eens verteld, maar goed, zo is dus deze dag ontstaan, rond 1 juni omdat dit hun trouwdag was en mooi in de zomer valt.  Dit keer was mijn tweede broer aan de beurt om dit te organiseren.  En wat voor een dag mensen!  In eerste instantie schrok ik nogal, zie hier het plan.

Ik heb gezocht naar een ontspannen, leerrijke, informele, actieve, doe-activiteit voor onze familiedag. Denk deze gevonden te hebben in Udenhout bij Sprankenhof Leuke boerderij, pluktuin voor de groentes, speelgelegenheid voor de kinderen.( niet al te beste kleren aan doen dus!) Worden +\- 12 uur verwacht met koffie of thee, aansluitend een lunch tot ong.2 uur. Er staan voor iedereen fietsen klaar om de omgeving te verkennen, de “Loonse en Drunense Duinen” en inkopen te doen bij lokale boerderijen om de ingrediënten bij elkaar te zoeken voor het diner. Deze gaan we zelf bereiden o.l.v. een chef-kok  in een kookworkshop vanaf 5 uur, Groente en eieren e.d scharrelen we in de tuin bij elkaar. Het opeten van een en ander moet het hoogtepunt van de dag worden.  Rond 9 uur moeten we opdonderen.  Als het weer ook nog meezit moet dit een prima dag kunnen worden. Joop.

O jee, koken… dat is niet mijn hobby. En zo’n doe-dag eigenlijk ook niet. Fietsen, boodschappen doen en dan ook nog de keuken in. Mijn hemel!! Dat is WERKEN, oei joei joei… Maar –hoe een mens zich toch kan vergissen- het was een geweldige dag. Morgen vertel ik alles.

weblog 048weblog 027

9 gedachten over “De familiedag van de Aartsen

  1. Kijk. Ik zou het aanvankelijk ook wel heftig gevonden hebben. Vaak blijkt e.e.a. achteraf mee te vallen. Gelukkig of helaas (dat weet ik helaas niet) hebben wij een zeer kleine familie en dit soort ‘brasparijen’ ken ik dus niet. Maar wat ziet het er warm en liefdevol uit allemaal. Top!

  2. Je reactie kan ik me voorstellen hoor 😉 Maar het werd dus een fijne dag, begrijp ik.
    Een familiedag lijkt me een heel apart gevoel geven, afgezien van een enkele reünie maakten we dat nooit mee.
    Ik kijk uit naar je verslag.

  3. Goed idee hoor, de familiedag! Wij doen het al jaren, eerst van het kapitaaltje en daarna op eigen kosten. (Een kookworkshop was er nog niet bij, maar ik begreep dat die dreigend in de lucht hangt voor de minifamiliedag van alleen de eerste generatie. Dat is werken, ja, ook voor mij.)

  4. Geweldig toch zo’n familiedag! Je praat weer eens lekker bij. Mijn familie heeft het een tijdje gedaan. Er zit op het ogenblik de klad in, maar als ik jou zo lees, krijg ik er ook weer zin in.

  5. Ik mag de schrijfstijl van je tweede broer wel. 🙂 Ik ben benieuwd naar je verhaal, maar dat kan eigenlijk alleen maar over een prachtdag gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s